Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk møbelkjede vant norsk innovasjonspris

Ole Martin N. Evensmo

Den danske møbelkjeden Bolia vant innovasjonsprisen på den norske konferansen Retail Innovasion.  For andre gang på rad går dermed prisen til en utenlandsk aktør.

ANNONSE

Prisen Retail Innovasion 2015 ble i går delt ut på konferansen med samme navn. Konferansen Retail Innovation var et samarbeid mellom danske Retail Institute Scandinavia, Retail Energy/Retail Consult, ANFO Annonsørforeningen og NHO Handel.

Seieren gikk til den danske møbelkjeden Bolia. Også i fjor var det en utenlandsk kjede som snøt de norske bedriftene for seieren. Da stakk nemlig den svenske kosmetikkjeden Kicks av med seieren. Utmerkelsen Retail Innovation ble i år delt ut for andre gang. Den deles ut til en detlajist som aktivt har brukt innovasjon for å lykkes.

Her er juryen begrunnelse:

«Juryen har i år kåret årets vinner av Retail Innovation prisen på bakgrunn av aktørens satsning innenfor nye salgs- og distribusjonsformer, teknologi, omnikanalstilpasning, skreddersøm og fokus på kortreist sortiment. 

Årets pris går til en aktør som i sin bransje ikke bare kan vise til en høy og attraktiv innovasjonstakt innenfor produktutvikling og design, men som også har vist et betydelig og innovativt entreprenørskap i sin forretningsdrift. Den smarte bruken av internasjonale designere i produktviklingen, samt bruken av en lang rekke sosiale medier i markedsføringsplattformen som Facebook, Twitter, Google+, Soundcloud, Instagram og bloggside, har skapt etterspørsel etter aktørens produkter og design fra hele verden. For å møte denne interessen og etterspørselen satser aktøren nå på en global netthandelsplattform, samtidig som det på europeisk nivå ekspanderes med fysiske butikker. Aktøren har hatt en sterk vekst gjennom flere år og høstet i 2014 internasjonal anerkjennelse med finaleplasser ved blant annet World Retail Award samt European E-commerce Awards for blant annet å reposisjonere sin forretningsdrift på en måte som svarer til forventningene i en omnikanals verden og dermed kundenes behov i alle tilgjengelige kanaler.

Aktøren er aktuell med en rekke lanseringer som appellerer til sansene, blant annet med sin rekordstore 2015- kolleksjon, en egen merkevareduft som oppleves i deres fysiske butikker - og ender du opp med å kjøper en sofa fra aktøren kan du være så heldig å finne et gavekort på kr 500 under sofaputen som en morsom påminnelse om å ta godt vare på din nye sofa og støvsuge under putene.»

Del artikkel: