Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk motekjede med offensiv i Norge - åpner nettbutikk og flere nye butikker

Dansk motekjede med offensiv i Norge - åpner nettbutikk og flere nye butikker
Norske motebevisste kvinner kan per i dag ikke handle hos Message. I løpet av året vil det endres, melder den danskeide motekjeden Message.
Montasje: Yayimages / skjermdumb fra Message.dk
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

I løpet av året regner den danske motekjeden at de har doblet antall butikker i Norge. Også nettbutikk i norsk utgave er på vei.

ANNONSE

Den danske motekjeden Message planlegger en norsk nettbutik, samt tre fysiske butikker i Oslo, skriver Finans.dk

- Vi kan komme opp i et sted mellom 15-20 butikker. Det ligger dog lengre frem i tid, sier Carsten W. Lauritsen til den danske næringslivsavisen.

Message -klær siden 1980

Message sin historie strekker seg tilbake til 1980. Den gangen het produktet FAIS JEANS, og den aller første kolleksjon bestod af tre jeansmodeller. Igennem tidens løb kom brands som JEFF, JAM, d´AHRLING og VASK til.

I 1986 så merkevaren MESSAGE dagens lys. I de påfølgende årene vokste selskaoet og i 1997 ble første Message-butikk åpnet i Odense. 

I 2003 lanserte kjeden mbyM som et subbrand til MESSAGE. mbyM, som står for "made by MESSAGE", er i dag tilgjengelig i mer enn 500 butikker over hele Europa.

Kjeden har i dag tre butikker i Norge (på storsentrene Oslo City og Strømmen storsenter, samt i handlegaten Bogstadveien i Oslo), samt 25 butikker i Danmark. 

Lauritsen som selv gründet motekjeden og sitter som administrerende direktør i selskapet, antyder at Norge etter hvert vil få langt flere Message-butikker.

Foruten egen netthandel og butikkdrift, selger Message A/S også tøy fra sine egne merkevarer som mbyM og Global Funk til forhandlere i EU og Norge, påpeker Detailfolk.dk.

I seneste årsrapport gav det et samlet overskud på 10 millioner kroner for 2017 - næsten en fordobling i forhold til året før. Salget bliver ikke lagt frem.

I fjor gikk selskapet 10 millioner kroner i overskudd. Hvor mye kjeden omsetter er ikke kjent (i motsetning til i Norge er dette ikke offentlig informasjon i Norge).

I årsberetningen trekker kjeden frem sin digitale satsing som en viktig grunn til suksessen. "Fremgangen har i høy grad vært båret frem av digitale salgskanaler, uten at fokus er fjernet fra den øvrige driften."

Del artikkel: