Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk motekonsern ble mestselgende moteselskap hos Alibaba i løpet av «galskapens døgn»

Dansk motekonsern ble mestselgende moteselskap hos Alibaba i løpet av «galskapens døgn»
Nesten to millioner kunder plukket med seg tre millioner varer fra danske Bestseller Fashion Group China på årets spinnville Singles´Day forrige lørdag.
Yay Images
Bjørn Skomakerstuen

8000 utsalgssteder i 500 kinesiske byer og brennhete nettsider sikret suksess for danske Anders Holch Povlsen som eier halvparten av den kinesiske Bestseller-avstikkeren Bestseller Fashion Group China.

ANNONSE

De nordiske merkevarene Vero Moda og Only var blant salgsvinnerne hos Alibaba Group på Singles´Day, skriver danske Børsen.

To merkevarer som hører innunder Anders Holch Povsens danske Betseller-paraply.

Kinesisk avstikker

Sammen med gründerne og 50-prosent eierne Dan Friis og Allan Warburg eier den danske motekongen halvparten av Bestseller Fashion Group China, som siden 2009 har vært digitalt på plass på den Alibaba-eide netthandelsplattformen Tmall.

Forrige lørdag, på den store netthandelsdagen som også omtales som «Double11», hvor det ble omsatt varer for drøyt 202 milliarder kroner på Alibabas netthandelsplattformer i løpet av ett døgn, tok det dansk-kinesiske selskapet sin del av kaken.

Å selge varer for over én milliard kroner på 24 timer mener vi er en enestående prestasjon

Dan Friis, gründer og partner i Bestseller Fahion Group China

Nesten to millioner kunder som plukket med seg tre millioner varer til en verdi av over én milliard danske kroner gjorde at selskapet med sine totalt fire merkevarer ble det mestselgende motefirmaet hos Alibaba dette døgnet, skriver den danske avisen.

8000 fysiske utsalgssteder i Kina

Bestseller Fashion Group China er i tlllegg til nettet også til stede med merkevarene Vero Moda, Only, Jack & Jones og Selected i 8000 forskjellige utsalgssteder i 500 kinesiske byer.

Bare i butikkene ble det omsatt  klær og acessoirer for mer enn 200 millioner danske kroner denne hektiske lørdagen.

- Å selge varer for over én milliard kroner på 24 timer mener vi er en enestående prestasjon og en milepæl for firmaet. Og ikke minst for alle våre ansatte som har jobbet knallhardt for å oppnå dette resultatet. Kanskje dette kan være til inspirasjon for andre danske virksomheter i forbrukssekstoren, sier Dan Friis til den danske avisen.

Vero Moda solgte alene  for 280 millioner danske kroner i løpet av årets hekstiske Singles´Day-døgn. Det er en dobling av omsetningen fra Singles´Day i fjor.

Både Vero Moda og Only landet på topp tre-listen over de mest solgte damemotemerkene hos Alibaba.

Del artikkel: