Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk nettbutikk slår seg sammen med norsk motekonsern

Ole Martin N. Evensmo

Det danske nettselskapet Stylepit fusjonerer med den Haugesundbaserte selskapet Conseptor. Avtalen er verdt over 200 millioner kroner.

ANNONSE

Avtalen innebærer at Stylepit overtar de fire merkevarene Solid, Peppercorn, Desires og Tailored Originals, samt Conseptors butikkaktiviteter i Danmark og Norge. Stylepit overtar samtidig B2B-nettbutikkene til de fire merkevarene.

Fra nett til fysiske butikker

Fusjonen gir også Stylepit en unik mulighet til å selge sine varer i tradisjonelle butikker. Solid-kjeden består nemlig at 37 butikker i Norge og Danmark.

- Den virksomhetn gir Stylepit en rekke strategiske muligheter innen omnichannel, noe som kommer til å generere kryssalg mellom butikk og nett. For eksempel kan varer som bestilles på nett hentes i butikk, akkurat som returvarer kan leveres der, skriver Stylepit i en pressemelding.

Blant ekspertene er kjøpet ingen stor overraskelse av flere grunner:

  • Stylepits styreleder Nicolai Kærgaard har tidligere uttalt til den danske avisen Berlingske Business at selskapet skal vokse gjennom oppkjøp.
  • Stylepit har samarbeidet med Conseptors danske selskap CNS Group i mange år og tidlugere omtalt hverandre som «gode venner».
  • Stylepit har tidligere signalisert at de ønsker å øke andelen egne merkevarer for å øke lønnsomheten.

Økt lønnsomhet

- Det strategiske potensialet i den her sammenslåingen er stort. Hvis vi lykkes med å selge flere egenproduserte varer på nett til våre sluttkunder, er det store muligheter for å forbedre vår bunnlinje markant. Nå har vi et sterkt team med Solid og CNS i spissen, som kan produsere varer vi er sikre på å kunne selge, sier Nicolai Kærgaard til Business.dk.

Overtakelsen av Conseptor forventes å styrke Stylepits omsetning med 516 millioner norske kroner i 2014 og 549 millioner norske kroner i 2015 og generere en EBITDA på 17,8 millioner norske kroner i 2014 og 39,4 millioner norske kroner i 2015.

Kjøpet finansieres gjennom utstedelsen av 184 millioner nye aksjer i Stylepit til Conseptor, noe som tilsvarer en verdi på 208 millioner danske kroner basert på aksjekursen før helgen, noe som tilsvarer 228 millioner norske kroner.

Del artikkel: