Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk tenåring omsetter for millioner

Dansk tenåring omsetter for millioner
Daniel Johannesen vant den danske e-handelsprisen «Årets E-ner» 2018
Foto: Jeppe Vejlø / FDIH
Louise Sverdrup

«Du er borte om et år» sa mange da Daniel Johannesen startet Watery.dk på høsten 2016

ANNONSE

Det kan være vanskelig å bli tatt på alvor når man allerede som 17-åring velger å bli gründer. Men danske Daniel Johannesen brydde seg ikke om skeptikerne. Han har helt fra starten trodd på prosjektet sitt og har siden jobbet målrettet på å nå dit han og hans nettbutikk Watery.dk er i dag.

Kritikken ble også gjort skikkelig til skamme da den nå 19-årige Daniel 24. mai i år mottok den danske e-handelsprisen «Årets E-ner». Siden har han tydelig merket hvordan dette har endret folks syn på ham:

– Nå vil nærmest alle samarbeide med meg fordi jeg har en viss stemme innen netthandel i dag, sier Daniel Johannesen.

Full fart fremover

Denne sommeren ble Daniel ferdig med videregående og kan nå fokusere 100% på Watery.

– Jeg har nettopp begynt å jobbe fulltid, sier han.

Når Daniel sier «full tid» mener han 80-90 timer i uken. Han tilbringer stort sett all sin våkne tid i hverdagene i bedriften sin, men tar likevel fri i helgene.

Omsetningen i Watery øker, men det gjør antallet timer i døgnet som kjent ikke. Selv om Daniel har frilansere til å ta seg av SEO, AdWords, utvikling, bokføring og pakking av varer, har det etter hvert blitt svært vanskelig å rekke alt.

Derfor holder han på å ansette sin første fulltidsmedarbeider som bl.a. skal ta seg av kundeservice og innkjøp. Det gir Daniel mulighet til selv å konsentrere seg om de oppgavene han brenner mest for.

– Jeg har tatt meg av kundeservice og faktisk også pakket en stor del av pakkene tidligere. Det gir meg mer å jobbe med ren markedsføring og Facebook og lave noe samarbeid med ulike partnere, forteller Daniel.

Så fosser pengene vel inn?

Watery omsetter for flere millioner kroner i året. Det får mange til å tro at Daniel bader i penger. Men de tar helt feil, sier Daniel og forklarer:

– Jeg har en ambisjon om å bli Skandinavias største innen en overskuelig årrekke, så jeg investerer veldig mye i hele tiden å øke veksten. Jeg har ikke tatt penger ut overhodet ut over min lønn.

Daniel utbetaler 3–4 000 kr. i måneden i lønn til seg selv. Det svarer til 10 kroner i timen. For ham er det i første omgang lysten som driver verket.

– Jeg tenker ikke, når jeg sitter her på min plass at det føles som arbeid. Det føles som en hobby, akkurat som den gang jeg svømte på topplan.

Fremtidsplaner

2019 blir året Watery trer inn på det norske og det svenske markedet.

– Til å starte med blir det mest oversettelse. Vi vil se om vi kan bli indeksert i Google og få noen plasseringer forholdsvis organisk. Det blir kanskje først på høsten 2019 at vi begynner reelt sett å lage markedsføring der oppe, avrunder Daniel Johannesen.

Del artikkel: