Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Danske nettkunder sverger til Tyskland

Danske nettkunder sverger til Tyskland
Netthandel

Robert Gentz og hans medsammensvorne er førstevalget til våre nordiske brødre i sør. Se listen over de 13 mest populære nettbutikkene!

ANNONSE

Foreningen for dansk Internethandel (FDIH) kan for andre år på rad avsløre at den tyske motekjempen Zalando er den mest populære nettbutikken blant danske konsumenter.

LES OGSÅ: Zalando-gründeren Robert Gentz: Europas digitale motekonge

På plassen bak finner amerikanske Amazon sin plass.

Faktisk er så mange som fire av de fem mest populære nettbutikkene i vårt naboland utenlandske, viser oversikten fra den danske netthandelsorganisasjonen.

Enslig dansk svale

Fem prosent av all netthandel i Danmark gjøres hos Zalando og Amazon. Kun en dansk aktør sniker seg inn på Topp 5-listen. Det er er Saxo.dk - en digital leverandør av blant annet lydbøker og e-bøker.

Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH, synes det er litt ergelig at utenlandske nettbutikker stikker av med brorparten av de danske kronene som legges igjen i nettbutikkassene. Like fullt gratulerer han Zalando som fjorårets nettvinner i Danmark.

Ralund sier at alt tyder på at store nettbutikker vil gjøre hevd på en enda større markedsandel i fremtiden.

Han peker på at to store aktører allerede står for fem prosent av all danske netthandel.

10 av de mest populære nettbutikkene (se oversikten under) sto for 14,8 prosent av det totale antallet nettkjøp i Danmark i fjor.

Danmarks 13 mest populære nettbutikker:

Illustrasjon: FDIH

Illustrasjon: FDIH

(Foto: Bjørn Skomakerstuen)

Del artikkel: