Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- De fleste er positive, men få tar det seriøst

Ole Martin N. Evensmo

En av Norges fremste eksperter på digital markedsføring synes ikke norske nettbutikker utnytter Facebooks potensial.

ANNONSE

- Mitt inntrykk er at norske bedrifter ser på Facebook på samme måte som bedrifter så på internett tidlig på 2000-tallet. De fleste er positive, men få tar det seriøst. De som tar det seriøst tidlig oppnår en konkurransefordel, sier Karl Philip Lund til Netthandel.no. Han regnes som en av Norges fremste innen digital markedsføring og har blant annet jobbet med Blivakker.no, Netthandelen.no, Enklere Liv og Hurtigruten.

Ferske tall fra TNS Gallup viser at Facebook nå har høyest daglig dekning av alle medier i Norge. Det skriver Kampanje på sine nettsider:

”Ifølge TNS Gallups InterBuss-undersøkelse brukte hele 63 prosent av den norske befolkningen Facebook i siste kvartal i 2013, og passerte dermed NRK1 (62 prosent) for første gang. På tredjeplass følger TV 2 med 55 prosent, og deretter VG Nett med 46 prosent og NRK P1 med 37 prosent. Facebook har ifølge TNS Gallup en ukentlig dekning på hele 75 prosent, mot bare én prosent i 2006. I løpet av åtte har Facebook gått fra å være en mygg til å bli en gigant i Norge, som i en rekke andre land.”

Norske bedrifter må bli flinkere til å tilpasse seg kundenes medievaner, mener Karl Philip Lund.

- Butikker må være tilstede der kundene er. Dette gjelder både tradisjonelle butikker og nettbutikker. Når kundene leser papiravisen, så må butikkene være synlige der. Idag ser vi at avisenes papiropplag synker og at Facebook-bruken øker. Det er et sterkt signal til butikker at de bør revurdere hvor de ønsker å være synlige.

Del artikkel: