Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

De to største handledagene gjenstår

De to største handledagene gjenstår
Christmas on-line shopping, woman using credit card for payment, New Year tree on background
Netthandel

De neste to dagene kommer nordmenn virkelig til å julehandle og la betalingskortene gå varme, ifølge beregninger gjort for Virke.

ANNONSE

Nå starter julegaverushet for alvor.

Og særlig menn manner seg opp og drar ut på julegavejakt - både fysisk og digitalt - de siste dagene før julaften.

- Det er nesten blitt en juletradisjon for mange menn å gjøre unna gavekjøpene rett oppunder julekvelden, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 i en pressemelding.

Varme plastkort

Og skal vi tro tall Kvarud Analyse, er det de neste to dagene - onsdag og torsdag - det virkelig blir hardt å være norske betalingskort.

Bare i varehandelen antas det en omsetning på rundt 3,2 milliarder kroner hver av de to dagene. Altså en total på 6,4 milliarder kroner. Noe som igjen betyr rundt 1200 kroner brukt per nordmann onsdag og torsdag.

- Det er klart at noen begynner å kjenne litt på julestresset, og panikkinnkjøp av julegaver nå er ikke usannsynlig, sier Bror William Stende, direktør for Faghandel i Virke, i en pressemelding.

Venter i det lengste

Han sier det er mange som gjør juleinnkjøpene de to-tre siste dagene, og han tror vi venter lenger og lenger med gjøre oss ferdig med julehandelen.

- Når julaften i tillegg er lagt på en lørdag, er det mange som venter til siste uken. I tillegg så handler vi inn mye av maten vi skal spise i julehøytiden nå i disse dager også, sier Stende.

(Foto: Yay Images)

Del artikkel: