Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

De unge snur ryggen til norske nettbutikker

Ole Martin N. Evensmo

I en undersøkelse utført av Ipsos MMI for DNB, svarer 46 prosent av de under 30 år at minst halvparten av deres kjøp på nett gjøres i utenlandske nettbutikker.

ANNONSE

– De unge er opplært til at handelen er global, ikke lokal. De bruker Facebook, Youtube, Google og er på internasjonale nettsider hver dag. Spillene på mobilen er globale, og shoppingen følger mønsteret vi ser på all annen digital adferd, sier Ingjerd Blekeli Spiten som er leder for eBusiness i DNB i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Det er særlig klær og sko de unge i større grad enn andre aldersgrupper kjøper i utenlandske nettbutikker.

I forbindelse med samme undersøkelse har Elkjøp fått Ipsos MMI til å se nærmere på hvor nordmenn ønsker å kjøpe elektronikk. I undersøkelsen svarer 71 prosent at de foretrekker å handle i fysisk butikk, 15 prosent vil handle på nett og få varene levert hjem, mens seks prosent ønsker å bestille på nett og hente selv i butikken. De resterende åtte prosent har svart «vet ikke».

Det betyr likevel ikke at det er vanntette skott mellom kanalene. Elkjøps egne målinger viser nemlig at seks av ti kunder under 40 år sjekker priser på nett «av og til» mens de er inne butikken. I regnskapsåret mai 2012 til april 2013 omsatte Elkjøp Nordic for 26,2 milliarder kroner i Nord-Europa, hvorav netthandelen utgjorde 14,3 prosent. Av disse valgte 4 av 10 å hente varene i butikken. Det skriver næringslivsavisen.

Del artikkel: