Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Deler av Spaceworld Soundgarden blir til Soundgarden - nå blir netthandelen viktigere

Deler av Spaceworld Soundgarden blir til Soundgarden - nå blir netthandelen viktigere
Foto: Spaceworld Soundgarden / Pressebilde
Magnus Hjelle

Dette melder Elektrobransjen.no, som var først ute med saken. Noen av butikkene skal skilles ut og fortsette å eksistere, mens flere må vike.

ANNONSE

Spaceworld Soundgarden AS ble nylig begjært konkurs, noe som har rammet en rekke ansatte og fører til at flere butikker vil forsvinne, selv om det nå er funnet en løsning.

Eieren av Spaceworld Soundgarden AS, Jan Inge Solheim, inngikk en avtale med bostyret, om å kunne fortsette å drive noen av butikkene videre under selskapsnavnet Soundgarden.no AS. 

– Det er likevel ingen grunn til å verken juble høyt eller sprette korker, siden mange av våre tidligere ansatte ikke er med videre – og mange av våre leverandører har tapt store penger på konkursen, sier Christian Åkre til fagbladet Elektronikkbransjen.

Soundgarden gjenoppstår og går med det litt tilbake til røttene for det som en gang var bare merkevaren Soundgarden, med fokus på hifi, lydprodukter, hodetelefoner og installerte lydløsninger.

– Dette var absolutt ikke noe som var planlagt i forkant av konkursen, og det har gått fort i svingene de seneste dagene. Fra og med i dag er 16 butikker i drift i Soundgarden.no AS, og selskapet er under registrering. Avtalen er gjort med bostyret, og selskapet har overtatt driftsmidler og varelager, sier Christian Åkre til fagbladet Elektronikkbransjen.

Butikkene som er med videre i Soundgarden.no AS er i følge Elektrobransjen.no Bergen sentrum, Ålesund sentrum (ut juli), Trondheim sentrum, Sørlandssenteret, Oslo sentrum, Haugesund, Forus, Sandvika (alle disse er opprinnelig Soundgarden-butikker), samt Bodø, Drammen Magasinet, Strømmen, Ski, Oslo Storgata, Levanger, Tromsø Jekta og Mandal.

– Den nye kjeden vil i større grad satse på lydprodukter, med fokus på en videre nettsatsing, der butikkleddet integreres ytterligere i nettleddet. Mange av butikkene som blir med videre var opprinnelig Soundgarden-butikker før sammenslåingen med Spaceworld, og det beholdes også enkelte kjøpesenterbutikker med lydrom. Noe av tanken er også at vi skal være ganske landsdekkende, sier Åkre til fagbladet Elektronikkbransjen.

I tillegg melder kjeden at de vil styrke sin netthandelsatsing og skape en bedre integrert løsning mot de fysiske butikkene som kjeden innehar. 

Før Spaceworld Soundgarden ble rammet av konkurs, talte kjeden 38 butikker. Jan Inge Solheim var med å starte opp Hi-Fi Center-kjeden i 1994, som skiftet navn til Soundgarden i 2008. Det var i 2015 at kjeden ble slått sammen med Spaceworld. 

Del artikkel: