Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Den lille delen som nettet tar, merkes ikke

- Den lille delen som nettet tar, merkes ikke
Bilde: Apotek 1
Ole Martin N. Evensmo

Apotek1s toppsjef Øyvind Winther er ikke bekymret for den økende netthandelen.

ANNONSE

Apotek på nett har blitt spådd en lysende fremtid her i Norge, men enn så lenge selges det aller meste apotek-varene via fysiske butikker. Og slik blir det også i fremtiden, skal man tro Øyvind Winther, administrerende direktør i Apotek 1.

- Underliggende er det bra vekst i markedet. Den lille delen som nettet tar, merkes ikke. Veksten i markedet er høyere enn totalmarkedet på nett, sier Winther til Finansavisen.

Med 372 butikker i Norge og et mål om å åpne 15 til 20 fysiske apotek årlig, er Apotek 1 Norges største apotekkjede. I fjor omsatte kjeden for 11 milliarder kroner.

Kjeden har også nettbutikk. Selv om Winther ikke er bekymret for at rene nettbutikker skal utkonkurrere Apotek 1, påpeker han at nettbutikken er viktig for dem. 

- Vi satser mye på nettapoteket vårt, som gir gode muligheter. Men nettsalget består i hovedsak av handelsvarer, og i mindre grad legemidler. Vi tror fysiske apoteker vil være veldig viktig fremover, og at det lokale apoteket spiller en viktig rolle, sier Winther og røper at to av tre nettkunder velger utlevering i butikk.

Del artikkel: