Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Den norske dagligvare-floppen kostet investorene 292 millioner kroner

Dagligvareaktørene på nett vokser - men går fortsatt med solide underskudd
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Ole Martin N. Evensmo

Marked.no skulle revolusjonere norsk dagligvarehandel, men måtte gi opp i vinter. Endelig opptelling viser at nettsatsingen kostet investorene 292 millioner kroner.

ANNONSE

Nettbutikken Marked.no fikk kun leve i vel to år. I januar i år gikk Marked.no inn i historiebøkene.

- Det er selvsagt leit det som skjer. Men jeg føler vi har gitt det en fair sjanse, uten at vi har lykkes med det, sa daværende styreleder Ole Vinje til eHandel.com da den styrte avviklingen ble kjent.

Første driftsåret omsatte selskapet for kun 42,6 millioner kroner. Selskapet gikk det året 108,3 millioner kroner i minus. I 2017 gikk det ikke så mye bedre. Riktignok økte omsetningen til 114,5 millioner kroner, men resultatet før skatt endte på 183,3 millioner kroner, viser ferske tall fra Dagens Næringsliv.

I løpet av de to årene tapte dermed selskapet 292 millioner kroner. Eller sagt på en annen måte: For hver krone  selskapet omsatte for, tapte de 1,60 kroner. Med store underskudd og lav omsetning ble Marked.no-satsingen aldri den suksessen investorene hadde håpet på. På eiersiden var Komplett Group, samt familiene Sundt og Klaveness.

Del artikkel: