Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Den Srilankiske statsministeren ønsker å ta med norsk robotteknologi hjem

Den Srilankiske statsministeren ønsker å ta med norsk robotteknologi hjem
Den Srilankiske statsminister, Ranil Wickremesinghe på besøk hos XXL.
Foto: Lars Erik-Blenne Lien
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Sri Lankas statsminister inspireres av norsk robotteknologi etter besøk hos XXLs automatiserte varelager på Gardermoen.

ANNONSE

Den srilankiske statsministeren og norsk-srilankisk utviklingsteam besøkte norsk robotteknologi på XXLs automatiserte varelager på Gardermoen denne uken. Nå vil han ta med seg løsningen hjem, i følge en pressemelding. 

I forbindelse med den Srilankiske statsministeren, Ranil Wickemesinghe sitt statsbesøk har et av målene vært å styrke næringssamarbeidet mellom Norge og Sri Lanka. Et sentralt tema under besøket har derfor vært å samarbeide på digitalisering. 

På grunn av dette inviterte den norske leverandøren av robotbaserte lagersystem Element Logic sammen med teknologipartneren TIQRI, Utenriksdepartementet og den srilankiske statsministeren med følge til XXLs hovedlager på Gardermoen.

155 000 automatiserte kasser

Element logic har samarbeidet med XXL siden 2010 for å integrere Autostore. Siden den gang har XXL sitt anlegg gått fra opprinnelige 10 000 kasser til 115 000 kasser. 

Robotbaserte lagersystemer øker effektiviteten i et varelager betraktelig, og det har mer eller mindre blitt en selvfølge for større kjeder og nettbutikker å ha dette. Element logic har store ambisjoner om å vokse seg større i Europa og er per dags dato etablert i flere land. 

- Vi har i senere tid startet opp i Tyskland, England, Nederland og mandag denne uken i Polen og vi stopper ikke der, sier administrerende direktør i Element Logic, Dag-Adler Blakseth. 

- Hvordan er kjennskapen og etterspørselen når det kommer til automatiserte varelagre?

- Det varierer fra marked til marked hvordan etterspørselen er. Løsningen er for eksempel veldig kjent i Tyskland, mens i UK er det nesten ingen som har hørt om det. Det er store forskjeller, men det er nettopp det vi prøver å gjøre noe med, sier Blakseth. 

Del artikkel: