Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Den stemmestyrte smarthøyttaleren Google Home lanseres i Norge

120 000 nordmenn har allerede kjøpt produktet som kan ta innersvingen på norske nettbutikker
Google Home og Google Mini lanseres i Norge.
Foto: Google
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Google røper at de snakkende smarthøyttalerne Google Home og Google Mini kommer til Norge.

ANNONSE

Google informerer i en pressemelding at de stemmestyrte smarthøyttalerne Google Home og Google Mini kommer til Norge. Høyttalerne forstår nå også norsk. De skal være i salg fra 24.oktober, men kan allerede forhåndsbestilles.

Stemmestyring

Høyttalerne styres med stemmen ved hjelp av den digitale assistenten Google assistent, som gjør at brukerne kan stille spørsmål og motta svar på norsk.

Google assistent kom også tidligere i år på smarttelefoner. Flere selskaper har blant annet tatt stemmeassistenten i bruk i sine handleapper. For eksempel Meny, der det i deres app baserer seg på kundens handelshistorikk. Kunden kan her si til sin telefon at han trenger melk, hvor den da forstår ut i fra tidligere kjøp hvorvidt kunden skal ha lettmelk eller helmelk. 

Nordmenn er mest nysgjerrig

Med Google Home og Google Mini kan brukeren søke på nettet, sjekke kalenderen, få veibeskrivelser, slukke lyset, sette påminnelser og spille musikk uten å trykke på noe som helst. Google skriver også at stemmeassistenten stadig lærer seg nye ting gjennom interaksjonen med brukeren, noe som gjør den enda bedre over tid. 

- Nordmenn er blant de mest nysgjerrige på ny teknologi og innovative løsninger, så vi ser frem til å følge mottagelsen av Google Home i Norge. Vi håper og tror at disse produktene kan spille en nyttig rolle i brukernes hverdagsliv, og at de gjør det lettere å fokusere på de verdifulle opplevelsene og aktivitetene man helst vil bruke tid på, sier sjef i Google Norge, Jan Grønbech i en pressemelding.

Del artikkel: