Nei, det er ikke finanstoppene på Wall Street som drar inn mest penger i USA. Det er nemlig tech som er tingen for den som tørster etter penger.
Tech-toppene i Google, Facebook og Amazon har alle til salt i grøten - og vel så det - viser en undersøkelse gjort av den svenske avisen Dagens Industri.
260 millioner i måneden
Google-toppen Sundar Pichai troner ensom på toppen med 3,1 milliarder kroner i lønn i fjor. Det betyr røft regnet en månedslønn på nesten 260 millioner kroner for herren i 2016.
Slett ikke verst for å si det litt forsiktig.
På plassen bak følger Sheryl Sandberg, operativ sjef i Facebook, med en fjorårslønn på 1,9 milliarder kroner. På tredjeplass finner vi Apples Tim Cook som totalt sett endte opp med en årslønn på 1,2 milliarder kroner.
Lønn og aksjeopsjoner
Nå skal det dog sies at disse astronomiske summene ikke bare er lønn, men også et resultat av de gullkantede opsjonsprogrammene som selskapene opererer med.
Ansatte i amerikanske tech-bedrifter får nemlig etter en viss tid i et selskap tilbud om et visst antall aksjeopsjoner. Disse kan selvsagt innkasseres og omsettes i kontanter.
Det drypper også litt på klokkerne
Og der det drypper på prestene, drypper det også på klokkerne.
Også vanlige «dødelige», eller vanlige ansatte om du ønsker, nyter godt av dette.
Ifølge den svenske finansavisen ble det i fjor utdelt aksjer i Google til ansatte til en verdi av 265 milliarder kroner. Det tilsvarer 3,7 millioner kroner per ansatt.
Og om det var mye hos Google, så toppet Facebook det hele.
Her lå summen per ansatt på 7,6 millioner kroner.
Så det blir neppe helt feil å si at et stort antall tech-ansatte hos disse to selskapene kan smykke seg med tittelen millionærer.
Belønning og avskjed
«Resting and vesting» er et velkjent begrep i tech-mekkaet Silicon Valley i California.
Enkelt forklart beskriver uttrykket utviklerne som sitter tiden ut i et selskap og casher inn opsjonene sine før de sier opp jobben og finner på noe annet å gjøre.