Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Denne duoen skal få familier til å dele barneklær på nett

Denne duoen skal få familier til å dele barneklær på nett
Markus Hjelm (t.v.) og Douglas Heidergren står bak delingstjensten Hyber.
Bilde: Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Delingsøkonomi er fortsatt i vinden. Nå er det for små eller store barnekær som skal kunne bytte eiere på en digital delingsplattform.

ANNONSE

Hybers delingsplattform gjør det mulig for svenske barnefamilier å bytte barneklær på nett, skriver Dagens Industri

Investeringsselskapet Wellstreet ser tydeligvis et potensial i denne tjenesten og går inn med tre millioner svenske kroner.

Bytte er bra for miljøet

Alle småbarnsforeldre vet at barn vokser fort ut av klær som knapt har rukket å bli synlig brukt. Og har man ikke mindre barn som blir naturlige arvtagere, kan klærne bort bli gjemt bort på et loft eller i en kjeller i påvente av at man eller annen gang kanskje kommer seg ut og bort til en klescontainer fra Fretex eller UFF.

Nå skal bærekraft og miljø stå i fokus og tilby svenske småbarnsfamilier muligheten til å gi barneklær lenger levetid hos andre som ønsker å bruke dem.

Fast pris for byttemulighet

For en fast månedspris får familier tilgang til plattformen hvor de kan gi fra seg eller hente klær fra andre medlemmer i Hybers klesunivers.

- Nøkkelen til et mer holdbart og bærekraftig samfunn ligger i å forlenge levetiden på klærne. Å dele eierskap til et klesplagg betyr at mange deler prislappen samtidig som vi minsker belastningen på miljøet, sier Markus Hjelm, en av Hyber-gründerne, i en pressemelding.

- Hyber er løsningen på et aktuelt problem som bygger verdi i alle ledd. Selskapet har en skalerbar modell med et globalt potensial. Markedstrendene peker i denne retningen, sier den svenske netthandelsprofilen Simon Saneback, partner og gründer i Wellstreet.

Del artikkel: