Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Denne mannen skal redde nordisk tapssluk

Netthandel

Qliro Group taper enorme pengesummer og selger unna nettbutikker. Fra august har det store netthandelskonernet fått på plass Marcus Lindqvist som ny konsernsjef. Kan han redde selskapet?

ANNONSE

Qliro Group eier nettbutikker som CDON, Nelly, Gymgrossisten og Lekmer. Selskapet vokser stadig, men taper mye penger. I fjor gikk Qliro mer enn 100 millioner svenske kroner i minus. Også i årets første og andre kvartal har selskapet tapt mye penger.

Før sommeren ble det også kjent at den gamle storheten Tretti selges til Whiteaway Group.

Nå fra 1.august overtar altså Marcus Lindqvist som konsernsjef. Sjefsbytte kommer neste ett år etter at det ble kjent at Paul Fischbein var på vei til å slutte i Qliro.

Lindqvist kommer fra jobben som Head of B2B Sweden & Products fra Dustin-konsernet. Han har tidligere vært Country manager for Hewlett Packards PC-divisjon i Sverige og Channel Director i DELL for det nordiske markedet.

Det er ingen tvil om at Marcus Lindqvist nå står overfor en tøff jobb. Det har flere ganger blitt spekulert i hvorvidt Qliro-konsernet ville selge noen av sine nettbutikker. Etter salget av Tretti i juni, dukket det raskt opp spekulasjoner i svensk media om at også lekebutikken Lekmer kunne bli solgt, muligens til norskeide Jollyroom. Etter at investeringsselskapet Rite kom inn på eiersiden i mars, har presset på en opprydding i Qliro eskalert. Særlig konsernets egenutviklede betalingsløsning Qliro antas å ha et vekstpotensial, skriver Breakit.se.

Qliro Groups største eier er for øvrig det svenske investeringsselskapet Kinnevik med en eierandel på vel 28 prosent.


Allerede i september 2015 ble det kjent at Paul Fischbein ønsket å gi seg i Qliro Group.

Allerede i september 2015 ble det kjent at Paul Fischbein ønsket å gi seg i Qliro Group.

(Alle foto: Qliro Group)

Del artikkel: