Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Denne trioen markerer revir i Oslo

Denne trioen markerer revir i Oslo
Netthandel

Begrepet friluftsliv og opplevelser kan strekkes og tolkes i alle himmelretninger. Det er trioen bak nyåpnede Revir et bevis på.

ANNONSE

«Vårt mål er å inspirere til opplevelser under åpen himmel. Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre utendørs. Sånn liker vi det og sånn skal vi ha det - full frihet. Derfor tar vi oss friheten til å formidle alt fra skateboarding til fluefiske til hundekjøring, bloggete teltløsninger og bålmusikk for å nevne noe».

Slik beskriver Janne Lillehagen, Ola Ødegaard og John Harald Knutsson konseptet Revir, som de nylig åpnet i de gamle lokalene til Eplehuset i Folketeaterpassasjen.

Her, i et über-urbant og asfalttungt Oslo sentrum, har de snekret sammen et tilholdssted hvor arven etter oppdageren Helge Ingstad aldri glemmes.


Janne har full kontroll på «premiumveggen», platespillerne og kaffemaskinen under åpningen.

Janne har full kontroll på «premiumveggen», platespillerne og kaffemaskinen under åpningen.

 

Hvem er det som markerer revir?

Janne Lillehagen: En ekte friluftsentusiast - medlem av The Explorers Club, har en forkjærlighet for Hardangervidda, liker å bestige Romsdalsalper, har virket som guide og seilt VM i seiling i klasse X41. Hun drømmer om polene og pelsjegertilværelse i Alaska og har signert et flagg som har vært i verdensrommet.

Ola Ødegaard: Fluefisker med forkjærlighet for saltvann og sjøørretfiske, helst om natten. Kunne vært yrkesfisker. Tilbrakte tre år med ryggsekk og sovepose i militæret, to av dem som skarpskytterlagfører i henholdsvis BN2 på Skjold og i Telemark Bataljon før en kneskade satte en stopper for den karriereveien. Han tok deretter tekstlinja på Westerdals, og har de siste 20 årene jobbet med musikk, uteliv og noen oppstarter.

John Harald Knutsson: Kunstutdannet snowboarder, nå hundekjører med trekkhundkennel på et småbruk i den smått mytiske grenda Skrukkelia i de Akershuske alper. Opprinnelig bygutt fra Stavanger, med cirka ti år på strekningen Torshov – Grünerløkka. Har vært involvert i The Arctic Challenge, Snowboardforbundet og Tacky.no. Siste større prosjekter har vært Femundløpet og Bærekraftfestivalen i hjembygda Hurdal.

Lært å leve med raljering av Mötley Crüe

- Hva er Revir, og hvorfor gjør dere dette?

- Hvorfor butikk i det hele tatt? Eller hvorfor friluftsliv? Eller hvorfor kombinasjonen av butikk, café, galleri, nettmagasin og nettbutikk, med friluftsliv som en rød tråd? svarer Knutsson, før han legger ut med en imponerende lang forklaring om hvordan han ser for seg samspillet mellom nettbutikk og fysisk butikk.

- Vi er vokst opp med små, uavhengige, sære, vanskelige å finne, obskure skateboardbutikker og platesjapper der den arrogante smakseksperten som jobber der faktisk vet hva han snakker om. Vi har tålt at han fnøs foraktelig av Mötley Crüe, og er takknemlige for at han tipset oss om The Misfits. Vi har, før internettets tid, lett etter BMX-deler i bakgater i Singapore og New York. Snowboardbindinger i LA. Bootlegs og white-labels i Europas små og store kulturhovedsteder. Independent trucks i Torquay. Uavhengige, magiske, steder vi tror det fortsatt skal være rom for i dagens uniformerte kjede-virkelighet. Steder fulle av fag-entusiasme, kunnskap, fiskeskrøner og undring.


Showroom, butikk, eventlokale. Revir er mye.

Showroom, butikk, eventlokale. Revir er mye.

Han puster ut - og inn igjen - før han fortsetter:

- Naivt og nostalgisk? Kanskje, men i kombinasjon med et levende og interessant redaksjonelt nettmagasin, en nettbutikk som etterhvert byr på et svært utvidet utvalg modeller, farger og størrelser enn det som er utstilt i butikken, og et prosjektrom der vi arrangerer kunstutstillinger, foredrag, knivslipe-workshop, pop-up shops, filmvisninger og skredkurs, tror vi at det skal ligge et stort potensiale i Revir-konseptet, forteller Knutsson.

- Samspillet blir altså ikke begrenset til fysisk butikk/nettbutikk, det inkluderer også magasinet, kaffekroken og prosjektrommet. For å illustrere. En leverandørs ambassadør (skikjører/klatrer/forsker/fotograf/kunstner) holder foredrag i forbindelse med åpningen av en tidsbegrenset pop-up shop knyttet til en produktlansering. Eventet dekkes behørlig i nettmagasinet (live-streaming/tyngre artikler/småsaker). Og produktene blir solgt i nettbutikken. Det hele toppes med duften av nykvernet kaffe, sier han og gliser fornøyd.

Les også: Norsk turtøyprodusent har bitt seg fast i fjellsiden i Chamonix

- Vi høvler ut produkter i disse dager

Ok. Jenta og guttene har både planer og visjoner klare.

- Men når er nettbutikken oppe og står?

- Vi høvler ut produkter i disse dager. I tråd med det gamle slagordet «Bigger Hearts than Brains», tillater vi oss selv å slippe det som nok må kalles «beta-versjoner» av alt vi holder på med. Mest for å pushe oss selv, tvinge oss ut i ukjent farvann. Heri ligger en viss risiko, men om vi gjør det «med hjartet på rette staden», tror vi det er takhøyde for litt prøving og feiling. Vi har ingen mektige kjeder, eller rike onkler i ryggen. Her er det ekte entusiasme for å drive med noe vi brenner for. Hjertet utenpå drakten, som fotballentusiastene sier. Jaja, nok klisjeer.


Revir selger egne caper med sin lekne sprettert-logo.

Revir selger egne caper med sin lekne sprettert-logo.

 

- Vareutvalget i butikken og på nettbutikken vil bestå av et eklektisk utvalg produkter fra noen kjente kvalitetsleverandører, flere små, innovative produsenter, håndverkere og entusiaster. Felles for dem er solid funksjonalitet og et ekte engasjement for friluftsliv. I tillegg utvikler vi Revir-produkter i begrensede opplag. Første runde består av emaljekrus, notisblokker, T-Shirts og capser. Like om hjørnet er drikkeflasker. Utover høsten kommer det enda mer spennende Revir-saker, sier Knutsson.

Se flere bilder under her:


Solide Wetterling-økser og Helge Ingstad i bokform preger deler av hovedveggen i butikken.

Solide Wetterling-økser og Helge Ingstad i bokform preger deler av hovedveggen i butikken.

 

 


Tyske tech-telt i skjønn forening med Kate Moss.

Tyske tech-telt i skjønn forening med Kate Moss.

 


Håndlagde piler og Revir-krus i blikk. Her kan du også få deg en skikkelig bue som du selv må jobbe med de siste detaljene på før du setter den sammen. Visstnok veldig kraftig skyts.

Håndlagde piler og Revir-krus i blikk. Her kan du også få deg en skikkelig bue som du selv må jobbe med de siste detaljene på før du setter den sammen. Visstnok veldig kraftig skyts.

 


Fra smarttelefoner med eplelogo til friluftsliv med en alternativ tvist.

Fra smarttelefoner med eplelogo til friluftsliv med en alternativ tvist.

(Alle foto: Bjørn Skomakerstuen)

Del artikkel: