Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Derfor velger Kicks-kundene miljø fremfor rask levering

Derfor velger Kicks-kundene miljø fremfor rask levering
Miljøvennlig er førstevalget til Kicks-kundene idag.
Foto: Kicks
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

- Det viktigste valgalternativet hos våre kunder idag.

ANNONSE

Når det gjelder netthandel, involverer diskusjonen vanligvis fart og bekvemmelighet, og kanskje litt pris. Men nylig har det også vært en annen faktor i ligningen - nemlig hvordan man kan gjøre transporten så miljøvennlig som mulig. 

Flyttet på fraktalternativer

En måte kan være å sette det mest miljøvennlige alternativet først i kassen, hvilket skjønnhetsbutikken Kicks har testet ut i løpet av året. Resultatet ble at selskapets kunder valgte det mer miljøvennlige alternativet. 

- Det er utvilsomt førstevalget til våre kunder idag. Fra vi byttet om på fraktalternativet i kassen og satte det miljøvennlige alternativet først har det gått fra å være det minst populære til det mest populære, sier Jenny Vesterlund, e-commerce supply chain, i en mail til vår søsternettside Ehandel.se. Jenny Vesterlund.

- Hva innebærer det miljøvennlige alternativet sammenlignet med det vanlige? Koster det mer?

- Våre miljøvennlige alternativer innebærer først og fremst at forsendelsene fraktes med tog. Det koster ikke mer for våre kunder, og for våre gullmedlemmer er frakten gratis. 

Har vært i stand til å kontrollere og påvirke

Tidligere valgte de fleste av Kicks sine netthandelkunder alternativet med rask levering, men nå har en tydelig endring skjedd til at flere velger selskapets klimavennlige leveringsmåte. Jenny Vesterlund beskriver forandringen som at forholdet mellom rask og klimatilpasset nå er omvendt av fra hvordan det så ut tidligere. 

- Gjennom denne forandringen ser vi at vi bedre har klart å påvirke våre kunder til å velge et mer bærekraftig alternativ.

- Hvilke andre metoder har dere testet for å få kunder til å velge miljøvennlig frakt?

- Når det gjelder frakt er dette et første skritt, konkluderer Jenny Vesterlund. 

Del artikkel: