Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Det kommer ikke til å bli noe krav om hårvask

- Det kommer ikke til å bli noe krav om hårvask
Helseminister Bent Høie (H) gjorde det onsdag ettermiddag klart at det ikke eksisterer noe påbud om at frisører må tilby hårvask,
Foto: Bjørn Stuedal/regjeringen.no/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Cutters 1 - NHO 0.

ANNONSE

Og der Bent Høie er klar på at at det ikke eksisterer noe påbud om at frisører må tilby hårvask, er han like klar på at det heller ikke vil komme noe påbud, skriver Dagens Næringsliv

Dermed er den hårreisende disputten mellom NHO og Norsk frisør - og velværebedrifter vs disruptive og digitale Cutters over - selv om Høie vil innkalle til et felles møte 11. desember for å gjøre det klokkerklart hva han og regjeringen mener.

Hårvask til besvær

Cutters, som ikke tilbyr hårvask i sine salonger, har møtt motbør fra den tradisjonelle frisørbransjen som har fått NHO til å kjempe sin sak for påbudt hårvask med blant annet utstrakt lobbyvirksomhet på Stortinget.

Saken har blitt heftig diskutert og kommentert.

Venstres Trine Skei Grande stilte seg undrende til saken og skrev følgende på Twitter: «Sånn helt seriøst, er det en statlig oppgave å regulere hårvask?».

En seier for norske gründerbedrifter

Cutters er naturlig nok godt fornøyd med helseministerens avgjørelse.

- Vi er lettet over at helseministeren nå sier det ikke er aktuelt å innføre noe krav om hårvask. Dette er først og fremst en seier for norske frisørkunder, men også norske gründerbedrifter. Vi håper denne saken kan inspirere andre gründere til ikke å gi opp når de møter motstand fra det norske maktapparatet, som NHO og deres lojale stortingspolitikere, skriver Cutters-gründer Andreas Kamøy i en e-post til eHandel.com.

- Nå ser vi frem til å møte helseministeren. Vi er selvsagt enig i det skal stilles krav om gode hygieniske forhold knyttet til utstyr og håndvask. Det er ikke det denne saken har handlet om, sier han avslutningsvis.


4.desember 2015 fikk siviløkonomene Andreas Kamøy (t.v.) og Kristian Hauge Solheim stablet det disruptive og digitale frisørkonseptet Cutters på beina. De har høstet mye kritikk fra den tradisjonelle frisørbransjen. Det har likevel ikke stoppet dem fra å få opp 29 salonger.

4.desember 2015 fikk siviløkonomene Andreas Kamøy (t.v.) og Kristian Hauge Solheim stablet det disruptive og digitale frisørkonseptet Cutters på beina. De har høstet mye kritikk fra den tradisjonelle frisørbransjen. Det har likevel ikke stoppet dem fra å få opp 29 salonger. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Del artikkel: