Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Det svenske Storytel-eventyret fortsetter

Netthandel

Den digitale lydboktjenesten mer enn doblet omsetningen i årets andre kvartal. Nå har Jonas Tellander nesten 300 000 «lydbokhøre» abonnenter.

ANNONSE

Det svenske lydbokstreaming-selskapet gjennomførte tidligere i år to store oppkjøp da de sikret seg den svenske forlagsgruppen Norstedts for 150 millioner svenske kroner, samt danske Mofibo for 125 millioner svenske kroner.

Mofibo er Danmarks største bokstreamings-tjeneste.

Mandag denne uken ble Storytel-tallene for årets andre kvartal offentliggjort. Gründer og administrerende direktør Jonas Tellander (bildet) kan trygt koste på seg et smil. For det er tydelig mange som benytter seg av hans digitale lydbok-tjeneste.

Les også: Schibsted selger Ebok.no til Vigmostad & Bjørke

Enormt oppsving

Omsetningen i årets andre kvartal var på 120 millioner kroner, mot 56 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor, skriver Digital.se. Det betyr mer enn en dobling av omsetningen.

Antall abonnenter øker også i tritt med omsetningsøkningen. I gjennomsnitt ble tjenesten brukt av 291 000 personer i årets andre kvartal. Prognoser tyder på at antall abonnenter vil ligge på 335 000 i løpet av tredje kvartal.

- Det siste kvartalet er trolig det mest spennende i Storytels historie. Vi gjennomførte to store oppkjøp samtidig som vi lanserte Storytel Original, sier Jonas Tellander i en pressemelding.

Storytel minner mye om hvordan Netflix og Spotify opererer. Men den store forskjellen ligger i at de utelukkende satser på lydbøker.

Storytel er også tilstede på det norske markedet.

(Foto: Theresia Jatta Kölin)

Del artikkel: