Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

– Dette er noe av det verste vi har sett

Ole Martin N. Evensmo

Statens Legemiddelverk og Forbrukerombudet raser mot nettbutikken Altshop.no og deres markedsføring av produkter som skal helbrede kreft.

ANNONSE

Altshop.no selger produkter som sølvvann, vannioniserer, jordingslaken og liknende produkter som skal kurere alvorlige sykdommer.

Forbrukerombudet er lite fornøyd med nettbutikken og etterlyser dokumentasjon på effekten av produktene de markedsfører overfor syke mennesker i en sårbar situasjon.

– Dette er noe av det verste vi har sett når det gjelder påstander om konkret effekt på alvorlige sykdommer, sier Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad til NRK. Hun får støtte av Statens Legemiddelverk.

Daglig leder Kjetil Andreas Dreyer i Altshop er uenig i at de driver ulovlig.

– Våre produkter er med på å styrke kroppens evne til å takle utfordringer og gi en sunnere helse. Produktene er ikke legemidler, men er supplement til de etablerte kostholdsråd som gis av myndighetene, skriver han i en e-post til NRK.

Han hevder at Altshop.no vil ta nødvendige skritt for å rette opp i markedsføringen av nettbutikken, dersom myndighetene mener den strider med norsk lov.

Nettbutikken var så tidlig som i 2009 i medienes søkelys for sin markedsføring: Leder for vaksinemotstand tjener penger på mystisk alternativ (Dagbladet)

Del artikkel: