Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dette er Norges mest populære nettbutikker

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Ny rapport viser hvor nordmenn handler mest. Kun to av ti butikker har norske eiere. Se hele topp 10-listen!

ANNONSE

Virkes eHandelsbarometer er en stor forbrukerundersøkelse knyttet til nordmenns netthandelsvaner, gjennomført i samarbeid med TNS Gallup for perioden juli 2013-juni 2014. Her rapporterer 1 000 personer hver 14. dag inn hva de har handlet på nett av varer og en rekke tjenester (som fritidsreiser, opplevelser, konserter m.m.). Resultatene fra eHandelsbarometeret publiseres i kvartalsvise rapporter samt at det lages egne årsrapporter. Vi har fått tilgang til årsrapporten for 2013/2014 og kan presentere listen over Norges mest populære nettbutikker målt i omsetning.

Er det noen du mener burde vært på listen, bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden.

1) Komplett

2) eBay

3) Apple

4) CDON

5) Zalando

6) Amazon

7) Elkjøp

8) Netthandelen

9) H&M

10) Ellos

Kun Komplett og Netthandelen har norske eiere. Elkjøp var riktig nok en gang i tiden et norsk selskap, men de er for lengst solgt solgt til det britiske selskapet Dixons Carphone plc.

I rappporten skriver Virke følgende om sine funn:


Virkes eHandelsrapport

Virkes eHandelsrapport
- Aktørene som dominerer netthandelen i dag (i omsetningsstørrelse) er rene nettbutikker, såkalte pure players, som har satset 100 prosent på å være online og kun online. Med unntak av Komplett – som gjør det best – er hovedparten av de øvrige pure playerne store internasjonale aktører. Dette har sammenheng med at finanskrisen flyttet mye av handelen online, spesielt i USA, men også delvis i Europa. Det ble her gjennomført store investeringer i logistikk, nye sentrallagre, sentralisert kundeservice, m.m. som nå gjør at de store online-retailerne generelt sett har bedre plattformer og mer erfaring med online-logistikk som gjør dem i stand til å håndtere nettkundene på en kostnadseffektiv og profesjonell måte.

Hele rapporten kan bestilles hos Virke

Del artikkel: