Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Didriksons vokser kraftig på nett - selges til nytt oppkjøpsfond

Didriksons vokser kraftig på nett - selges til nytt oppkjøpsfond
Skjermbilde: Didriksons.com
Ole Martin N. Evensmo

Investeringsselskapet Adelis kjøper merkevaren Didriksons fra Herkules for et ukjent beløp.

ANNONSE

Merkevaren Didriksons omsatte i fjor for rundt 500 millioner kroner.

Didriksons ble grunnlagt 1913 da Hanna og Julius Didrikson startet produksjonen av arbeidsklær til fiskere på vestkysten i Sverige. I dag er selskapet en stor aktør i Skandinavia innenfor regn- og funksjonsplagg,

Overfor E24 sier partner Cato A. Haug at det var naturlig å selge nå. Normalt eier slike selskaper i 4 til 6 år. Med doblet topplinje siden de overtok selskapet i 2014, var tiden moden for å selge selskapet videre. Prislappen er ukjent.

– Jeg vil ikke si noe konkret om vår avkastning, annet enn at den er godt over gjennomsnittet i bransjen, så det har vært en veldig god investering, sier Haug.

Netthandel nesten halve omsetningen

Didriksons selges i dag på 19 ulike markeder. Ekspansjon utenfor Sverige og Norge har vært en viktig satsing de siste årene. Netthandelen har ikke overraskende også blitt viktig for klesmerket som selv ikke har noen fysiske butkkker.

– Netthandel har vært viktig for oss i utviklingen selskapet, og står for nesten 50 prosent av salget om man inkluderer tredjepartskanaler, sier Haug.

Da Herkules overtok Didriksons i 2014 ansatte de de Johan Ekeroth som ny  toppsjef. Han var tidligere salgsdirektør for klesmerket Asics i Nord-Europa. Han roser sine gamle eiere.

– Da jeg kom inn hadde selskapet hatt en god vekst siden 2010, men hadde vanskelig for å vokse videre utenfor hjemmemarkedene uten gode prosesser. Mange selskaper tar for lett på viktigheten av gode prosesser i selskapet før man vokser utenfor sine største hjemmemarkeder.

Samtidig ser Ekeroth frem til å fortsette veksten med nye eiere i Adelis. Overfor E24 påpeker han at Didriksons største utfordring nå er å beholde identiten når de nå skal ta markedsandeler utenfor Norden, der merkevaren er langt mindre kjent enn her i nord.

Del artikkel: