Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Digitalt sammenskrudd pop up-butikk skal gjøre housekongen Kygo enda mer tilgjengelig

Digitalt sammenskrudd pop up-butikk skal gjøre housekongen Kygo enda mer tilgjengelig
Fredag denne uken åpner Bergens-artisten Kygo pop up-butikk i Øvre Slottsgate i Oslo. Aurora Ellingsen, kommunikasjonsansvarlig for prosjektet, ser til at alt blir klart til åpningen.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Han er et enda større navn utenlands enn her til lands. I sommer kan strømmen av internasjonale turister bety enda mer penger i kassen for housekongen fra Bergen.

ANNONSE

Kyrre Gørvell-Dahll (25), bedre kjent under artistnavnet Kygo, er en av norsk musikkeksports største suksesser i nyere tid.

Siden gjennombruddet i 2014 har han fått vist seg frem for hele verden under avslutningssremonien i Rio-OL, samt at han har rundet mer enn én milliard visninger og lyttinger på en rekke ulike digitale plattformer.

Nå satser han og selskapet Kygo Life AS på en fysisk butikktilværelse med et stort digitalt tilsnitt i Øvre Slottsgate - midt i Oslo sentrum.

LES OGSÅ: Popper opp med kjøkkenkonsept midt i Stockholm sentrum

Mer enn bare musikk

Kygo er ikke bare musikk. Det er også blitt nettbutikk og «big business» med egne kolleksjoner av klær og ulike lydprodukter.

Fra august i fjor og frem til nyttår ble det solgt Kygo-produkter for 31 millioner kroner i Norge og Norden, skriver Dagens Næringsliv

Av dette satt Kygo Life, som han selv eier nesten 20 prosent av, igjen med et overskudd på 436 000 kroner.Kygo har i løpet av få år blitt en av de aller største houseartistene på den internasjonale scenen. Han har samarbeidet med musikalske storheter som Ellie Goulding, Chris Martin fra Coldplay og John Legend. Foto: Rodrigo Díaz/CC BY-ND 2.0

Da eHandel.com er nede i sentrum for å bivåne forberedelsene til butikkåpningen, får vi Aurora Ellingsen, kommunikasjonsansvarlig for prosjektet, kort i tale.

Digitale bestillinger og kjøp i butikk

Hun sier at butikken vil være fylt opp med det som selges på nett, og at det vil være nettbrett utplassert i butikken. Da kan kundene etter å ha tatt og sett på de ulike produktene, trykke seg frem til et kjøp og ta med seg varen i hånden eller få den hjemsendt.

Den litt flyktige butikken, som skal leve frem til nyttår, er det første, lille steget mot en mer internasjonal tilnærming for Kygo-produktene.

LES OGSÅ: Opp poppet Volvo - midt i Oslo sentrum

Internasjonal tilnærming

På sikt er målet å bygge opp merkevaren som en selvstendig vare - helt uten tilknytning til Kygos musikk.

Jon Inge Gullikstad, daglig leder i Kygo Life, sier til DN at de har planer om å ekspandere globalt innen 2018.

Og til de som lurer; Kygo kommer ikke til å være til stede under butikkåpningen.

Da står han nemlig på scenen i Las Vegas.

Del artikkel: