Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Disse selskapene imponerer handelsbransjen

Ole Martin N. Evensmo

Handelsbransjen har stemt frem sine forbilder innen varehandel. På topplisten finner vi for første gang to rene netthandelsselskaper.

ANNONSE

Hovedorganisasjonen Virke deler hvert år ut Handelsprisen for å få frem forbilder innen norsk handel og synliggjøre handelens betydning i et nærings- og samfunnsperspektiv. Den prestisjefylte prisen deles ut på Handelskonferansen som i år arrangeres 23.september. I fjor vant XXL Sport & Villmark.

I forbindelse arbeidet med å finne en verdig vinner har Virke spurt sine medlemmer om hvilke selskaper som har de beste konseptene og er de største forbildene. Blant de ti mest populære selskapene finner vi de to rene nettselskapene Komplett.no og Adams Matkasse som deler femteplassen. Også flere butikkjeder med store netthandelssatsinger er å finne på listen, inkludert Ikea, Norrøna, Elkjøp og Dressmann.

Her er hele topplisten:

  1. Rema 1000 (7,9 %)
  2. Kiwi (7,3 %)
  3. Ikea (6,4 %)
  4. Meny (4,7 %)
  5. Adams Matkasse (4,2 %)
  6. Komplett.no (4,2 %)
  7. Norrøna (3,8 %)
  8. Elkjøp (3,6 %)
  9. Europris (3,6 %)
  10. Dressmann (3,5%)

Avstemmingen har kun en rådgivende funksjon; totalt 685 medlemsbedrifter deltok. Hvem som faktisk vinner Handelsprisen avgjøres av en fagjury. Juryen består av representanter fra Europris, Herkules Capital, Cappa, GS1 Norway, Varde Hartmark, DNB og Netthandel.no.

(Foto: Ørjan Andreassen)

Del artikkel: