ANNONSE

Driver med utlån og leie av klær - ville hente 3,5 millioner, endte opp med over dobbelt så mye

Driver med utlån og leie av klær - ville hente 3,5 millioner, endte opp med over dobbelt så mye
Daglig leder i Fjong, Sigrun Syverud. Foto: Anna Johansen
Magnus Hjelle

Finansieringen ble satt igang via sosiale medier og via kommunikasjon til allerede eksisterende brukere av tjenestene til Fjong. Dette endte opp med nesten 200 nye medeiere som har gått inn med beløp fra 10 000 norske kroner til 2 millioner kroner.

ANNONSE

Selskapet har nå en aksjekapital på 8 millioner og daglig leder Sigrun Syverud er glad for at kvinneandelen i deres tech-startup er oppe i 83 prosent.

Nå skal Fjong ansette flere utviklere for å videreutvikle klesdelingstjenesten og satse mot nye markeder.

Klesbutikken har 15 000 unike brukere og 3 500 plagg i sortimentet. De startet opp i 2016 og driver utlån og leie av klær. 

Syverud håper å kunne inspirere flere til å benytte seg av tjenesten. 

– Jeg håper vi kan inspirere flere kvinner. Vi ønsker å satse og få flere kvinner til å investere i det nye, norske næringslivet. Flere vil forhåpentligvis også se at det er et vinn-vinn å få flere kvinner på investorsiden. Det styrker og øker slagkraften til det norske start-up-økosystemet, sier Syverud til Shifter.

Kitemill hadde den tidligere rekorden for innhentet aksjekapital på 6,4 millioner for tech-startups ifølge Syverud, og det kunne ha vært et enda større beløp enn 8 millioner Fjong hentet inn.

– Vi måtte til og med si nei til flere. Det betyr at vi kan realisere flere planer raskere. Timingen er perfekt, for etterspørselen etter klesdelingstjenester bare skyter i været.

Del artikkel: