Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Drømte om firedoblet omsetning – nå er de konkurs

Ole Martin N. Evensmo

Nettbutikken omsatte i fjor for 5 millioner kroner og håpet å selge mat for 20 millioner kroner i år. Slik gikk det ikke.

ANNONSE

Da Netthandel.no var i kontakt med Middagshjelpen.no i starten av juni i forbindelse med vår gjennomgang av matvarebransjen på nett, opplyste styreleder og markedsansvarlig Marie Nordsveen at de i fjor omsatte for 5 millioner kroner og i 2014 regnet med å komme opp i 20 millioner kroner i omsetning.

Ambisjonene var det altså ikke noe å utsette på, men virkeligheten var altså langt tøffere. I en artikkel i Aftenposten hevdes det at nettbutikken kun har hatt en omsetning på 1,4 millioner kroner frem til juli i år, og et driftsunderskudd på 580.000 kroner.

Deres konsept har siden oppstarten i 2009 vært å tilby ferdige middagsløsninger, slik som blant annet Adams Matkasse og Godt Levert. På deres nettside kan vi lese at de helt siden oppstarten i 2009 har hatt fokus på rene råvarer uten sprøytemidler og veksthormoner. Og de har støttet kjøttprodusentene som engasjerer seg i dyrevelferd. På sine nettsider skriver de at «Vår drøm er flere små bønder på markedet og et bredere utvalg av kvalitetsråvarer slik at man kan kjenne en ekthet i hver minste lille bit av middagen.»

Flere kunder fortviler nå over at nettbutikken lot dem legge en ordre uten å noen gang levere. På Twitter kan vi lese:

  • Bestilte middag for én måned fra Middagshjelpen. Dagen etter sletter de FB, Twitter og Instaprofilene og skrur av telefonene. Men du kunne fortsatt bestille mat fra dem i noen dager. Nå er de begjært konkurs, og har skrudd av nettbutikk. Kjeltringer!

Også en annen kunde fortviler på Twitter.

  • Jeg fikk svar på epost fra middagshjelpen nå at jeg måtte ta kontakt med deres advokat om jeg hadde noen spørsmål.
  • Helt utrolig!! Jeg ringer bostyrer i morgen. Håper det er muligens hjelp å få der. Det er dette som kalles svindel!

Netthandel.no har ikke lykkes i å få tak i eierne av Middagshjelpen etter gjentatte forsøk.

Les også sannheten om dagligvarer på nett, der Odd Gisholt ved Handelshøyskolen BI spår tøffe tider for dagligvarebransjen på nett.

(Foto: Middagshjelpen.no)

Del artikkel: