Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Droner løfter salget i norske nettbutikker

Ole Martin N. Evensmo

Før jul meldte nettbutikken Amazon at de drømmer om å levere varer med droner. Blant norske forbrukere er droner allerede i ferd med å bli en realitet. Det betyr penger i kassen til norske nettbutikker.

ANNONSE

Det er nå mulig å kjøpe seg en egen drone, noe stadig flere tusen nordmenn nå har gjort blant annet etter å ha lest om Amazons pakkedroner.

- Det er fort en femdobling i omsetningen de siste to årene, sier Roger Mo i nettbutikken Elefun.no til Dagens Næringsliv.

Selskapet Elefun AS solgte i fjor radiostyrte produkter og tilbehør for 47,9 millioner kroner (opp 34 prosent fra 35,7 millioner kroner i 2012) med et driftsresultatet på 6,8 millioner kroner (opp fra 5,5 millioner kroner i 2012). Selskapet er dermed Norges største innenfor denne sjangeren i Norge, hevder næringslivsavisen. I tillegg til nettbutikk og fysisk butikk i Grimstad, leverer selskapet droner også til en rekke andre forhandlere.

Roger Mo i Elefun.no forventer i år å selge mellom 3 000 og 4 000 av modellene som kan løfte et actionkamera eller leveres med et påmontert kamera.

En av Elefuns kunder er Komplett.no. De har siden i fjor høst solgt over 700 droner, forteller Anton Hagberg som er kommersiell direktør i Komplett Group som eier blant annet Komplett.no til Daagens Næringsliv.

- Vi begynte forsiktig og la ut et titalls droner på Komplett.no i høst. Alle ble solgt i løpet av kort tid, og vi har fylt opp med droner i takt med at salget har tatt av.

(Foto: Amazon)

Del artikkel: