Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dropper butikkleddet - skal selge 500 biler via nett

Ateles fortsetter å styrke sitt Automotive-tilbud - nå lanseres SEAT digitalt i Norge
TILBAKE I NORGE: Det det spanske bilmerket Seat er igjen tilbake i Norge. Med netthandel og digital markedsføring skal de igjen kapre markedsandeler.
Foto: Seat / pressebilde
Ole Martin N. Evensmo

Bilmerket Seat gjør comeback i Norge, men denne gangen vil salget kun skje via nett. Importøren Møller Mobility Group har som mål å selge 500 biler allerede i år.

ANNONSE

De første Seat-bilene ble solgt i Norge i 1989, også da var Møller importør. Med teknologi fra Volkswagen ble bilene raskt populære i Norge, men utover på 2000-tallet gikk salget dårligere.

I 2004 ble importen stoppet. Også i andre markeder slet bilmerket i lang tid. Nå har Seat igjen fått opp gassen og er klar for comeback i Norge.

Seat lanserer nå et nytt nettkonsept som er unikt for bilmerket i Europa. Målet er å «selge» 500 biler over nett allerede i år.

- Vi starter med leasing, for etter hvert å muligens utvide til salg, sier administrerende direktør i Møller Mobility Group, Terje Male, til E24.

- Jeg tror ikke nettet er fremtiden for salg av biler, men det er nok fremtiden for mobility-delen av bransjen, sier Male. Han sikter til blant annet bildeling og leasing. 

Helt digitalt blir konseptet ikke. Seat har bygd en såkalt Brand Experience Centre i Oslo, og planlegger to mindre Brand Experience Spots i Bergen og Trondheim.

Et samarbeid med bildelingstjenesten Hyre der den som leaser kan videreutleie den til andre for å tjene ekstra penger, er også tilgjengelig - for kunden bosatt i Oslo. Møller Mobility Group har for øvrig også kjøpt seg inn i gründerbedriften.

Da den nye Seat-satsingen er rettet mot unge kjøpere, vil sosiale medier og annen digital markedsføring blir dominerende for å gjøre tilbudet kjent, opplyser Male.

Del artikkel: