Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dyrekassen.no: Dyremat på døren

Dyrekassen.no: Dyremat på døren
DYREKASSEN-GRÜNDERNE: Ansvarlig for salg og forretningsutvikling Trond Saure, daglig leder Roger Holthe Olsen, produktsjef og fagansvarlig Øyvind Eriksen og CTO Erik Høsteland Åland.
Netthandel

Med anslagsvis 1,3 millioner hunder og katter i Norge ser Dyrekassen-gründerne fra Bergen for seg en hjemleveringssuksess for våre firbeinte følgesvenner.

ANNONSE

Ideen til selskapet kom som troll av eske da en av medgründerne oppdaget at han var tom for kattemat etter dyrebutikkenes stengetid. Neste morgen måtte han tidlig opp for å skaffe dyremat før jobb.

- Da tenkte han at det må vel finnes en enklere måte å få tak i kvalitetsfôr til hunder og katter på. Det gjorde det ikke, og ideen om Dyrekassen.no ble født, sier Roger Holthe Olsen, daglig leder i Dyrekassen, til eHandel.com.

For både to- og firbeinte

Mat på nett for tobeinte er blitt en stor hit. «De fire store» innen nettmat omsatte for mer enn 830 millioner kroner i fjor, som Netthandel.no skrev tidligere i år.

Dyrekassen har ambisjoner om å gjenskape hjemleveringssuksessen for alle landets hunder og katter.

- Vi opplever stor interesse for å få dyrefôr levert hjem på døren, og har en jevn og fin kundevekst. Det nyskapende med vår tjeneste er at kundene mottar fôret på en fast leveringsplan som de selv setter opp og styrer via telefon, tablet eller PC. Slik har kundene full fleksibilitet og slipper hodepinen det er å gå tom for dyremat. Tjenesten er også helt uten bindingstid, sier Holthe Olsen.

«Copy with pride, and improve» er et fint motto.

Nå er de klare for å bli en fullverdig nasjonal aktør. Og klare for å ta opp kampen med blant annet nettaktører som Petworld.no og Animail.no

- Så langt har vi konsentrert satsingen mot noen utvalgte byer som Oslo, Bergen og Stavanger. Men fra august 2016 leverer vi over hele landet gjennom en fersk logistikkavtale med Posten. Det å bli en nasjonal aktør er noe vi har drømt om siden oppstarten, og er en viktig milepæl for selskapet.

Fra Adams Matkasse til Dyrekassen

Med seg på laget har Holthe Olsen, som selv kommer fra stillingen som partner i et konsulentbyrå, tre medgründere.

Disse er tidligere enhetsleder i IT-konsulentselskapet Bouvet, Trond Saure, samt Øyvind Eriksen og Erik Høsteland Åland. De to sistnevnte har innehatt ledende stillinger i Adams Matkasse under omsetningsveksten fra syv millioner kroner i 2013, til flere hundre millioner kroner i 2015.

Eriksen og Høsteland Åland vet derfor mye om hva som skal til for å bygge et nytt hjemleveringsselskap.

Hovedkontoret for Dyrekassen er lagt til Bergen, og selskapet har allerede opprettet et avdelingskontor i Stavanger. I tillegg har selskapet fått støtte fra Innovasjon Norge i Hordaland og er tilknyttet Nyskapingsparken i Bergen.

- Salg, salg og salg

Man kan for en liten stund mistenke Holthe Olsen for å ha fått akutt hikke. Men det han prøver å bringe til torgs er hans beste råd til de som skal starte, eller har startet, egen nettbusiness.

- Salg, salg og salg. Start å selge så fort som mulig. Da oppdager du hvor svakhetene i konseptet og nettbutikken din er, og du  kan bruke tiden og ressursene dine på riktige steder, sier den ivrige bergenseren.

Vi har på alle måter mye å bevise og gleder oss til å se hva vi er god for de neste årene, og hva vi kan få omsetningen opp i.

Holthe Olsen mener altfor mange bruker tid på hypoteser de aldri får svar på, fordi kundene uteblir når fokuset bare ligger på utvikling.

- Det finnes uante mengder med råd og eksperter som kan mene mye. og man kan lett bli fanget midt opp i det hele. Til syvende og sist er det å erfare selv hvor man har svakheter og mangler det som best viser vei til hva som må forbedres. Se også til andre suksessfulle nettbutikker og hva de har lykkes med. Man trenger ikke finne opp kruttet på nytt. «Copy with pride, and improve» er et fint motto, sier Holthe Olsen.

- Vi har mye å bevise

- 651 000 kroner i omsetning på dere i fjor. Hva er årets omsetningsmål?

- Både i fjor og store deler av 2016 har gått med til å teste løsninger og å gjøre logistikk og IT skalerbart. Omsetningen har så langt derfor vært beskjeden, sier Holthe Olsen.


Trond Saure leverer fôr helt hjem på døren til labradoren Leia.

Trond Saure leverer fôr helt hjem på døren til labradoren Leia.

Nå skal salg og nye kunder prioriteres.

- Avtalen med Posten gjør at vi for alvor kan satse på større volum. 2016 og 2017 handler derfor utelukkende om salg og kunder inn. Vi har tradisjonelt vært forsiktig med å gå for hardt ut med tall, det kommer vi til å fortsette med fremover. Vi har på alle måter mye å bevise og gleder oss til å se hva vi er god for de neste årene, og hva vi kan få omsetningen opp i. Vi har fin vekst, men jeg vil ikke spekulere i konkrete tall, sier han.

Vi har i år lukket en emisjon på fire millioner kroner for å kunne skalere opp satsingen.

Gjennom å ta i bruk ny teknologi og digitale kanaler har firkløveret tro på at Dyrekassen skal bli en ledende aktør i Norge på nettbasert salg av produkter til hund og katt.

- I forbindelse med vår nasjonale satsing kommer vi til å ansette flere kloke hoder og etter hvert også utvide produktspekteret vårt, sier Holthe Olsen.

- Dere vokser, det gjør trolig også utfordringene som ligger og venter. Hva har vært, og hva er, deres største utfordringer?

- Som en nettbasert aktør som selger fysiske produkter er logistikk alltid en kompliserende faktor, som stadig endrer form etter hvert som man vokser og volumet øker. I tillegg er det å nå salgsmålene våre en løpende utfordring vi stadig kjenner på, slik det tross alt også bør være, sier Holthe Olsen.

Tid er en dyrebar valuta

- Og hvordan er det å drive nettbutikk i Norge?

- Det er først og fremst veldig moro. Vi har fått en veldig god respons i markedet og opplever lojale kunder. Det stadig skiftende digitale markedet gjør også at man hele tiden må være skjerpet for å kunne holde følge med både teknologi og konkurrenter. Det fører til bedre tjenester og tilbud til forbrukerne. Vi tror Norge står overfor en spennende tid med tanke på hjemlevering av produkter og tjenester. Tid har blitt en dyrebar valuta man ønsker å bruke på de delene av livet som er viktigst. Det å kunne gjøre en rekke nødvendige innkjøp fra sofaen og hjemmet og få dem levert på døren gjør livet enklere for mange.

- Beskriv den typiske kunden hos dere?

- Den typiske kunden er gjerne travle mennesker som er opptatt av å bruke tiden sin best mulig og som er glad i dyr. Typiske barnefamilier og andre som rammes av tidsklemma. Forenklet kan man si at i stedet for å bruke tid på innkjøp av dyremat, kan man heller tilbringe tiden med familien eller gå tur på fjellet med hunden.


Katt Dyrekassen

Katt Dyrekassen

Millioner i oppskalerings-emisjon

2016 er året hvor Dyrekassen for alvor skal begynne på den store nettreisen.

 - Vi har i år lukket en emisjon på fire millioner kroner for å kunne skalere opp satsingen, sier Holthe Olsen.

Det var det lokale investeringsnettverket Business Angels Bergen (BAN) som tok den største aksjeposten i Dyrekassen med en investering på bortimot to millioner kroner.

Blant investorene i BAN var investor og politiker Dag Skansen som også har gått inn som styreleder i selskapet.

(Foto: Rebecca Eva Perry)

Del artikkel: