Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Femdoblet omsetningen i fjor - nå henter nettbutikken seks millioner kroner for å vokse ytterligere

Femdoblet omsetningen i fjor - nå henter nettbutikken seks millioner kroner for å vokse ytterligere
Daglig leder i Dyrekassen Roger Holthe Olsen og COO Stian Dahle i aksjon på lageret.
Foto: Dyrekassen
Magnus Hjelle

Det melder Dyrekassen i en pressemelding. De har vokst med hele 483 prosent i 2017 og øker vekstambisjonene for 2018.

ANNONSE

Dyrekassen ser store muligheter fremover for å selge produkter til dyr på nett. 

 - Norge ligger langt bak mange sammenlignbare land når det gjelder e-handel. Det betyr både at mulighetene innen digital handel her til lands er store og at mange bransjer står overfor en betydelig vekst på nett. Det betyr også at det vil være gode muligheter for å ta omsetning fra de fysiske butikkene, som fortsatt er dominerende i Norge i de fleste bransjer. Denne utviklingen ser vi går fort i mange andre land med blant annet kjøpesenterdød i USA og fallende omsetning og lønnsomhet for mange store internasjonale kjeder. Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser også at netthandelen vokser bra i Norge, sier daglig leder i Dyrekassen, Roger Holthe Olsen i pressemeldingen. 

Nytt eierskap

De har nå hentet inn investeringsselskapet Momentum på eiersiden.

Dette gir Dyrekassen gode muligheter til å holde trykket oppe. 

- Vi har lenge hatt en god dialog og kjemi med investeringsselskapet Momentum fra Bergen. Da de henvendte seg på nytt våren 2018 valgte vi å gjøre en ny emisjon med dem der vi nå henter seks millioner kroner. I tillegg til at emisjonen gir selskapet en kapitalbase som gjør det mulig å virkelig trykke på i Norge fremover, har Momentum med seg både kompetanse og nettverk som løfter selskapet ytterligere strategisk.

Partner i Momentum, Hilde Støle Pettersen, går også inn i Dyrekassen.no sitt styre. I tillegg til investeringen på cirka 4,6 millioner kroner fra Momentum, som gir en eierandel på cirka 10 prosent, har eksisterende aksjonærer i Dyrekassen.no gått inn med cirka 1,4 millioner kroner. Totalt emisjonsbeløp blir dermed 6 millioner kroner.

Bransjen kommer til å endres fundamentalt

Partner i Momentum, Hilde Stølen Pettersen, tror at dyrebransjen kommer til å endres fundamentalt og at Dyrekassen er godt rustet til å håndtere denne omveltningen. 

 - Vi så flere gode grunner til å investere i Dyrekassen.no. Tydelige makrotrender på e-handel og digitalisering kommer til å endre dyrebransjen fundamentalt, en utvikling som allerede er kommet langt i flere land internasjonalt. Dyrekassen er godt posisjonert for å ta en viktig rolle i omveltningen i Norge og Norden. En skalerbar plattform er etablert og veksten er i ferd med å ta seg opp. Vi har gode erfaringer med selskaper i tilsvarende fase, så timingen var riktig for oss nå. Viktigst av alt investerer vi i et svært kompetent team som har gjennomføringsevnen og tempoet til å lykkes, sier Hilde Støle Pettersen, partner i Momentum.

Ifølge Dyrekassen.no er de en av de hurtigst voksende e-handelsaktørene innen kjæledyrindustrien i Norge. Selskapet leverer alt av fôr, utstyr, leker, snacks og annen ernæring til katt og hund helt hjem på døren over hele Norge. Gründerne bak Dyrekassen.no har omfattende erfaring fra blant annet Adams Matkasse og konsulenterfaring fra blant annet IT og retail.

Del artikkel: