Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Egen netthandel var ikke nok - Park Lane i konkurs

Egen netthandel var ikke nok - Park Lane i konkurs
Park Lane er konkurs.
Foto: Istock/skjermbilde fra parklanefashion.com
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Mener netthandelen definitivt er en av årsakene.

ANNONSE

Moteselskapet Park Lane har sendt inn en konkurssøknad til Helsingborgs tingrett. Selskapet er insolvens, og kan dermed ikke betale sin gjeld.

Konkurransen var for tøff

Selskapet satset blant annet på netthandel og å ta seg inn på nye markeder for en stund tilbake, men det har ikke hjulpet. I et automatisk svar fra selskapets administrerende direktør, står det at de nye satsingene ikke har vært nok til å kompensere for effekten den tøffe situasjonen i bransjen medfører.

Når vår søsternettside Ehandel.se nådde konkursforvalteren Jan Gruvstad via telefon, har han ikke gått gjennom hele saken ennå, men det er ingen tvil om at det endrede handelsmønsteret - med økt netthandel - har bidratt til konkursen.

- Ja, netthandelen er en av grunnene, det kan jeg definitivt si, uten å ha satt meg nærmere inn i det, forteller han til Ehandel.se.

Håper å finne kjøpere

Park Lane etterlater seg et ganske omfattende lager av varer, som konkursforvalteren nå får i oppdrag å prøve og finne en kjøper til. Han ville gjerne ha sett at hele selskapet fikk ny eier, blant annet for at det 20 sifrede tallet av personer som arbeider i selskapet skal kunne beholde sine jobber.

- Hvis noen hadde vært interessert i å overta hele virksomheten ville det vært det beste, men om ikke annet håper vi i alle fall at lageret skal være noen til hjelp, sier Jan Gruvstad.

I fjor falt omsetningen i Park Lane Fashion AB fra 109 til 90 millioner svenske kroner. Samtidig hadde selskapet et tap etter driftsresultatet på nærmere 7,9 millioner kroner. 

Del artikkel: