Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Egmont økte omsetningen til 15,4 milliarder - ble drevet av netthandel og dataspill

Egmont økte omsetningen til 15,4 milliarder - ble drevet av netthandel og dataspill
Mediekonsernet Egmont er nå deleier i syv netthandelsselskaper, som tilsammen omsetter for 3 milliarder kroner.
therese.karlsrud.haugen

Netthandelsomsetningen rundet 3 milliarder kroner i fjor.

ANNONSE

Det ble et vellykket år for mediekonsernet Egmont i 2018, hvor omsetningen økte med 1,2 milliarder kroner til rekordstore 15,4 milliarder. Økningen skal ha blitt drevet av vekstområder innen netthandel og dataspill, samt markedsføringstjenester og TV-strømming. 

Egmonts virksomhet består av alt fra underholdning, journalistikk, tv, film, aviser og bøker til netthandel siden 2017. Samlet utgjør konsernets forretningsaktivitet nå 18,5 milliarder kroner. Resultatet før skatt steg på sin side med 52 millioner opp til 781 millioner i fjor. 

- Den moderne mediebruker

I følge konsernet gikk de inn i netthandelens verden, som følger av presset i mediebransjen, og for at de nå skal være mer attraktive for den moderne forbrukeren. 

- I Egmont har vi ambisiøse og kreative medarbeidere med rett teknologisk og forretningsmessig kompetanse, som gjør at vi lykkes med både å bygge ny virksomhet og utvikle våre kjerneområder. Det er viktig, fordi vi som resten av mediebransjen også merker presset på enkelte områder. Derfor arbeider vi målrettet mot å bli mer bruker- og datadrevne, slik at vi er attraktive for den moderne mediebruker, samtidig som vi holder fast ved den publisistiske kjernen og målsetningen om å fortelle de beste historiene, sier konsernsjef i Egmont, Steffen Kragh, i en pressemelding. 

Deleier i syv nettbutikker

Sammenlagt er Egmont nå majoritets- eller medeier i syv ledende nordiske netthandelsvirksomheter (Jollyroom, Fjellsport, Outnorth, Bakaren og Kokken, Med24, Nicehair og Garnius), i tillegg til seks dataspill-selskaper og seks marketing services-byråer.

Les også: Garnius.no får inn Egmont på eiersiden

I 2018 rundet konsernets samlede omsetning innen netthandel med 3 milliarder kroner, som er to tredjedeler av målet om en samlet netthandelsomsetning på 4,9 milliarder innen 2020. 

- Jeg er stolt av det gode innholdet vi har skapt i 2018, og gleder meg over at våre nye satsningsområdene har vokst seg store. Vi forventer at denne strategien betyr at veksten fortsetter de kommende årene. 

Del artikkel: