Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Einar Øgrey Brandsdal: Alltid vært glad i jobb og penger

Einar Øgrey Brandsdal: Alltid vært glad i jobb og penger
Foto: Joachim Løschbrand/Netthandelen
Netthandel
info@netthandel.no

Da Einar  Øgrey Brandsdal var liten gutt, solgte han jordbær og plukket tomflasker for å tjene penger. Nå eier han to av Norges største nettbutikker.

ANNONSE

Einar Øgrey Brandsdal eier blant annet Blivakker.no som er Norges største kosmetikkbutikk på nett og den populære auksjonssiden Netthandelen.no. Netthandel.no har tatt en prat med Brandsdal for å få høre hans meget lange og innholdsrike netthandelshistorie.

Fra tomflasker til netthandel

Som guttunge solgte vesle Einar jordbær, eikenøtter og julemagasiner, plukket tomflasker eller jobbet hos sin bestefar. Men det er ikke denne delen av livet til Einar Øgrey Brandsdal, vi skal fokusere på denne gangen. La oss gå til 1997 da netthandelseventyret begynte.

Brandsdal var skolelei og sammen med sin gode venn Ronny Tolfsen etablerte de selskapet Euronor AS (som i dag heter Netthandelen.no AS). De to vennene startet med import og salg av datakjæledyr fra Østen. Dette ble en stor suksess, men så stoppet etterspørselen helt opp i 1999. Datainteresserte Brandsdal gav seg ikke av den grunn og kjøpte samme år domenet Netthandelen.no, og etablerte sammen med sin kompis Jahn Fredrik Reme en ordinær nettbutikk. De to fikk så med seg 7-8 andre aksjonerer og skulle «ta e-handel med storm». Stormen uteble.

- For å øke salget, begynte vi å selge varer via nettstedet Bidlet og etter hvert også QXL. Det var gjennombruddet vårt, men mange av aksjonærene mislikte dette grepet. De mente det var tåpelig å selge varer på et annet nettsted enn vårt eget. Heller ikke jeg likte dette, men vi solgte jo nesten ingenting på Netthandelen.no.

Fikk nok av QXL

Brandsdal så likevel potensialet i konseptet og kjøpte sammen med sin bestefar ut de andre aksjonærene. Totalt måtte Brandsdal i denne sammenhengen låne én million kroner av sin bestefar. Etter hvert kjøpte unge Brandsdal også ut sin bestefar og ble eneeier i selskapet.

Salget gikk bedre og bedre til glede for Brandsdal, men også QXL som fikk provisjon av salget. I 2002 fattet Brandsdal derfor en viktig avgjørelse.

- Da vi passerte 100 000 kroner i månedlige provisjoner til QXL per måned fikk jeg nok, og bestemte meg for at det var på tide å lage min egen auksjonsside.

Ingen dum avgjørelse har det vist seg i etter tid. Netthandelen Holding omsatte i 2013 for 561 millioner.

Likevel har årene siden oppstarten ikke vært noen dans på roser. Han fikk som nevnt låne penger av sin bestefar, men var likevel nær ved å gi opp mange ganger.

- Overgangen til å bli en auksjonsside var veldig tøff og jeg gikk nesten konkurs. Jeg trodde likevel på konseptet og ville ikke gi opp. Jeg sa til min kone at jeg gir det én uke til. Hun sa jeg måtte gjøre det jeg ville, og etter den ene uken hadde gått, sa jeg gir det én uke til og slik fortsatte det til det gradvis løsnet.

Og nå må man vel kunne si at det har «løsnet». Ukentlig besøkes Netthandelen.no av 300 000 unike brukere og hver uke handler mellom 7000 og 9000 mennesker på nettsiden med gjennomsnittlig 4-5 produkter i hver pakke. For de som ikke har erfaring med nettsiden, så kan vi fortelle at hvert minutt legges det ut cirka fem nye produkter som starter på én krone. Høyeste bud vinner.

Et innholdsrikt gründerliv

Mest kjent er altså Brandsdal for å ha stiftet Netthandelen.no, men til tross for at Einar Brandsdal bare er 38 år, inkluderer hans gründerliv mange spennende hendelser.

2005: Etablerte nettbutikken Fiskeglede.no, men merket umiddelbart at det var en dårlig idé og overlot nettbutikken til en av de ansatte. Nettbutikken er for øvrig nå nedlagt.
2006: Brandsdal solgte godt med gitarer på Netthandelen.no og bestemte seg for å lage en egen nettbutikk for gitarelskere. Nettbutikken Gitarhuset.no gikk bra, men fikk ikke nok prioritet i Brandsdals travle hverdag og nettbutikken ble etter hvert solgt til Alf Ørjan Flak som frem til da hadde drevet nettbutikken for Brandsdal.
2006: Etablerte morselskapet Netthandelen Holding AS som nå eier blant annet Netthandelen.no AS.
2006: Etablerte den velkjente fotobutikken Nfoto.no sammen ned vestlendingene Øystein Reed Bratten og John Andre Taule. Solgte seg etter hvert ut.
2009: Etablerte nettbutikken Blivakker.no, noe vi straks kommer nærmere tilbake til.
2011: Etablerte klesmerket Brandsdal of Norway.
2012: Etablerte nettbutikken Cocopanda.dk.
2014: Etablerte nettbutikken DrLykke.no. DrLykke har lenge vært en populær merkevare på Netthandelen.no. Nå er interiørvarene også tilgjengelig i egen nettbutikk med faste priser.

Fra auksjoner til sminkesalg

For kort tid siden omtalte vi nettbutikken Blivakker.no som la frem sine resultater for 2013. Omsetningen var 146 millioner kroner (opp 26 prosent sammenliknet med 2012). Med et driftsresultat på 22 millioner kroner (opp nesten 40% fra 2012), er Blivakker.no Norges største og mest lønnsomme nettbutikk for kosmetikkprodukter.

- Kan du fortelle litt om Blivakker.no? Det er jo blitt av en suksess!

- Ja, det er en veldig morsom historie! Jeg hadde i en lengre periode vært veldig fascinert av nettbutikken LookFantastic.com som solgte blant annet hårprodukter veldig billig. Tilfeldigvis nevnte jeg denne fasinasjonen i et intervju med et magasin her i Norge. Det intervjuet leste en mann som het Stein Inge Hansen fra Gjøvik som tok kontakt med meg. Jeg inviterte ham umiddelbart ned til Kristiansand. Han hadde samsvarende ideer og mange gode kontakter i Europa. Det var også god personlig kjemi mellom oss. Jeg brukte bare én dag på å bestemme meg for å starte opp Blivakker.no.

En avgjørelse han ikke har angret mye på. Ved å kjøpe varer direkte fra fabrikker eller fra ikke-norske importører (såkalt «parallellimport»), kunne Blivakker.no selge varer til meget gunstige priser sammenliknet med norske fysiske butikker.

- Det var suksess fra dag én! Allerede første dagen fikk vi 20 ordre, smiler Brandsdal før han blir mer alvorlig.

- Vår suksess ble ikke overraskende dårlig mottatt blant mange leverandører av kosmetikk. Det var veldig mye bråk i starten og jeg fikk mange advokatbrev.

Selv i dag er Brandsdals alternative innkjøpskanaler og aggressive utsalgspriser, noe som provoserer norske leverandører.

- Vi handler nå 60-70 prosent av våre varer i Norge, men fortsatt får jeg ett til to brev i måneden fra leverandører som ikke liker det vi holder på med. Det får de bare fortsette med. Vi kan jo ikke ha prissamarbeid. Det er jo ikke lov!

Lei av ubrukelige konsulentrapporter

Året etter at Blivakker.no ble etablert, gav Stein-Inge Hansen seg som daglig leder for Blivakker.no for å starte opp sin egen nettbutikk for kosmetikk, Blush.no. Til tross for et nettbutikken nå er kjøpt opp av mektige Komplett Group og gir Blivakker.no betydelig konkurranse, er Brandsdal godt fornøyd med sin gamle kollega.

- Vi snakker sammen nesten hver måned, smiler Brandsdal.

Noen Brandsdal derimot ikke har vært så fornøyde med, er konsulenter. Med unntak av den profilerte netthandelseksperten Karl Philip Lund som i en lengre periode har hjulpet Netthandelen.no og Blivakker.no med blant annet markedsføring, har Brandsdal lite til overs for innleide medhjelpere.

- Jeg har brukt millioner av kroner på konsulenter og deres ubrukelige rapporter. Jeg har langt bedre erfaring med å bruke kompetansen til egne ansatte eller snakke med andre netthandlere som har praktisk erfaring, om man har et problem som må løses. Disse tipsene er gratis og betydelig mer verdt.

- Men er norske nettbutikkeiere gode nok til å dele seg imellom? Mange klager på at dette er et problem.

- Jeg synes folk er ganske flinke til å dele kunnskap jeg. Det er jo uansett ikke så farlig å dele, man trenger jo ikke blottlegge alt.

- Apropos kompetanse, hvor enkelt er det for dere i lille Kristiansand å få tak i flinke folk til bedriften? Det er jo relativt få som kan mye om netthandel i Norge.

- Det går fint for oss. Vår erfaring er at det beste er ikke å lete etter de beste, men å lete etter noen unge med interesse for netthandel og som gløder for å lære og ønsker å skape resultater, forteller Brandsdal.

For de som kjenner Brandsdal, er det kanskje ikke så overraskende at han har denne holdningen til arbeidsmarkedets yngre garde. Selv holdt han ut i fire måneder på Handelshøyskolen BI, før han gav seg og begynte å jobbe i stedet.

- Jeg burde faktisk begynt å jobbe tidligere. Jeg husker videregående skole som en hyggelig og sosial periode, men faglig sett lærte jeg lite, og på BI var foreleserne bare opptatt av å snakke om fallgruver og problemer. Dette er noe man løser etter hvert som de kommer.

- Nei, skal man drive for seg selv, kan man like godt begynne å jobbe etter tiende klasse. Hvis man kan plusse, trekke fra, gange og dele, så kommer man langt.

Var glad i oppmerksomhet

En noe kontroversiell påstand, vil kanskje enkelte hevde. Men Brandsdal har aldri vært redd for å si hva han mener eller stikke seg ut på andre måter. Han har blant:

- Er du glad i å lage litt liv og røre?

- Jeg var glad i oppmerksomhet før, men har forsøkt å roe meg ned og uttaler meg nå i media stort sett bare om saker som jeg har greie på. Det vil si netthandel. For en del av uttalelsene mine fikk jeg mye oppmerksomhet både i tradisjonelle og sosiale medier. Det medførte at jeg ble ukonsentrert og fikk søvnproblemer, da jeg ble så opptatt av hva som ble skrevet om meg og tok meg nær av mye av det som ble skrevet. Det resulterte også i at jeg ikke fikk konsentrert meg ordentlig om bedriften, sier Brandsdal som også har vært deltaker i «Den hemmelige millionæren» på TV Norge (2012).

Det var forresten ikke første gang han han var på tv. Han var også deltaker på Reisesjekken på TV Norge både som 18-åring og 20-åring!

Selv om Brandsdal nå er opptatt av å holde en lavere profil, er han ikke redd for å vise sin kristne tro verken i offentligheten eller på jobb selv om dette gir ham som profilert næringslivsleder en del oppmerksomhet.

- Alle vet at jeg er kristen, selv om dette ikke alltid er så synlig for andre. Jeg er like vill som alle andre på fest, smiler Brandsdal som av og til kan ha glede av sin kristne tro på jobben.

- Jeg ber til Gud om jeg har et problem. Og om vi står overfor utfordringer i våre ledermøter kan jeg si at «noen passer nok på oss», men jeg sier det alltid veldig diskret og med et smil.

- Bestefar var en vanvittig fin fyr

Brandsdal mener han har lært mye av sin nylig avdøde bestefar Einar Øgrey, som også er en av Sørlandets store gründere. Bestefaren stilte ikke bare opp med lån til barnebarnet i bedriftens oppstartsfase, men gav ham også mange gode minner, forteller barnebarnet.

- Bestefar var en vanvittig fin fyr. Han er det største idolet mitt etter Jesus. Han lærte meg blant annet å opptre ærlig, redelig og alltid snakke sant. Samtidig var han meget dyktig leder. Om han for eksempel møtte motstand for sine ideer på jobben, så trumfet han ikke gjennom sine ideer som han kunne gjøre som bedriftens leder, men pratet heller med sine motstandere og fikk dem med seg.

- Hvordan er du selv som leder?

- Man snakker ofte om at ledere skal se på bedriften i et fugleperspektiv. Jeg er ikke en sånn leder. Jeg elsker å grave meg ned i detaljene.

- Jeg tror jeg er en god kollega og oppleves som en del av gjengen. Jeg oppleves nok som ganske barnslig og tuller ofte med de ansatte. Jeg er ikke en autoritær leder, men mer opptatt av å gi de ansatte ansvar og oppgaver de må løse selv, fortsetter Brandsdal.


Kledd for nok en arbeidsdag

Kledd for nok en arbeidsdag

At Brandsdal er en litt annerledes leder, er lett å se. På sommerstid tusler han rundt i selskapets 11 148 kvadratmeter store lagerareal og 1 933 kvadratmeter store kontorer iført t-skjorte, shorts og sandaler. Dress og slips er derimot ikke hans favorittantrekk.

- Dress? Er du gal! Det funker ikke hos oss og ville bare gjort de ansatte ukomfortable.

Takler ikke sjefer

Brandsdal har siden oppstarten hatt tre daglige ledere i selskapet, mens han selv har vært «arbeidende eier». Nå er det Brandsdal selv som styrer skuta. Alene.

- Jeg takler ikke å ha en sjef for selskapet. Det er helt umulig. Jeg har alt for mange meninger om hvordan selskapet bør drives.

Det betyr ikke at Brandsdal er ufeilbarlig. Det er flere saker han skulle gjort annerledes.

- For eksempel da vi solgte bygget vi nå holder til i, fikk jeg mye penger som jeg blant annet investerte i dataspill. Jeg lot meg rive med og mistet hodet fullstendig. Et annet eksempel er at jeg kjøpte meg inn i et hotell i Tvedestrand. Det skulle jeg aldri gjort. Det skapte bare masse møter og annet merarbeid. Hvis jeg skal komme med et råd til andre gründere, så er det å fokusere på det du mestrer. For min del er det e-handel.

- Å selge selskapet og begynne med noe helt nytt er dermed kanskje ikke så aktuelt?

- Det finnes ikke interessant. Jeg higer ikke etter noe større og bedre. I dag er det utrolig gøy å komme på jobb. Det er det viktigste. Jeg kan vurdere det igjen når jeg blir 60-70 år, om barna ikke vil overta driften.

- Du kunne jo bare selge alt sammen og reise til Syden?

- Å sitte i varmen og bare være pensjonist er ikke noe som frister i det hele tatt. Jeg har alltid vært glad i å jobbe og tjene penger!

(Foto: Joachim Løschbrandt / Netthandelen.no)

Del artikkel: