Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Eksperter tror denne mannen står sterkt i matmaktkampen mot Kolonial.no og Marked.no

Eksperter tror denne mannen står sterkt i matmaktkampen mot Kolonial.no og Marked.no
Vegard Kjuus, administrerende direktør i Meny, har sakte men sikkert rigget seg til med det som i dag fremstår som NorgesGruppens sterkeste nettkort.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Stadig flere nordmenn handler mat på nett. Dagligvarekspert mener økt konkurranse gjør at det bare er et tidsspørsmål før en av de «to store på nett» forsvinner.

ANNONSE

Det blir stadig flere kunder som handler dagligvarene sine på nett, og konkurransen mellom de ulike aktørene hardner til, melder E24.

Undersøkelsen Dagligvarekjeder 2017, utført av analysebyrået Nielsen, viser at 11,6 prosent av oss nettmathandler. Det er dobbelt så mange som året før.

Ikke plass til alle

Dagligvareeksperter tror det neppe blir rom for alle som i dag kjemper om kundenes gunst.

BI-professor Odd Gisholt mener det bare er et tidsspørsmål før enten Kolonial.no eller Marked.no forsvinner. Han mener NorgesGruppen og Meny står sterkest rustet til seier på nett slik det ser ut i dag.

Han mener både Kolonial.no og Marked.no er utsatte aktører fordi de ikke har tradisjonelle dagligvarekjeder i ryggen.

I fjor utgjorde salg av dagligvarer på nett i Norge en drøy prosent av en total dagligvareomsetning på 164,3 milliarder kroner.


Aktører som Kolonial.no og Marked.no har bare et lager som varene plukkes fra. I Menys tilfelle fungerer en allerede eksisterende butikk også som lager. Det gjør at butikkene til enhver tid må bugne av varer for å kunne fungere optimalt. På Meny Vollebekk tilbys det rundt 10 000 ulike produkter.

Aktører som Kolonial.no og Marked.no har bare et lager som varene plukkes fra. I Menys tilfelle fungerer en allerede eksisterende butikk også som lager. Det gjør at butikkene til enhver tid må bugne av varer for å kunne fungere optimalt. På Meny Vollebekk tilbys det rundt 10 000 ulike produkter. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Synkende matvarepriser - kamp i lavprissegmentet

En annen dagligvareekspert, Erik Fagerlid, sier til økonominettstedet at han tror det blir vanskelig for nettaktørene å vinne priskrigen.

Nylig ble inflasjonstallene offentlige. Det viser seg at norske matpriser har sunket med 1,9 prosent det siste året.

 - Utfordringen for Kolonial.no og Marked.no er at de har helt samme produkt, og konkurrerer på lavpris om de samme kundene. Det er klart at den første aktøren i markedet har en stor fordel, men det foregår nok også en kannibalisering her, sier Fagerlid.

Han mener det er noe annet en pris som vil være med å krone vinneren av nettet.

- Et viktig punkt når det kommer til hvem som overlever, handler om logistikk og levering. Her har de ulike aktørene valgt forskjellig, og hvem som har valgt rett løsning, vil vise seg, sier Fagerlid.

Del artikkel: