Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp bygger seg opp på tjenester

Ole Martin N. Evensmo

Elkjøp selger mye dataprodukter og med et oppkjøp kan de satse hardere på å selge hjelp til kundene.

ANNONSE

I IT-bransjen har en av trendene i de siste 10-15 årene være fallende marginer på maskinvare og en flukt mot tjenester. Dette er en av flere faktorer som gjør at Elkjøp har kjøpt sin tidligere partner Infocare Workshop, verksted-delen av Infocare. Det er Infocare som har reparert el-varer og levert mange av tjenestene for Elkjøp. Totalt sett tilbyr Elkjøp 148 ulike tjenester knyttet til IT og elektronikk.

- Det er en knallhard priskonkurranse og Expert er satser hardt om dagen. Vi ser derfor på å utvide med nye tilbud, bekrefter
Øystein Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic overfor  Netthandel.no.

Schmidt påpeker at Elkjøp har solgt hjelp i mange år og at salget vokser raskt, opp 40 prosent fra 2012. Elkjøp tilbyr både oppsett av utstyr, installasjon av Windows og tjenester som trygg sletting av data.

- Den brede trenden er at norske kunder er i større grad ønsker å betale for profesjonell hjelp, enten det er å få laget mat eller fikset IT-utstyret, påpeker han. Vi kan tilby en rekke tjenestern når vi selger ulike typer utstyr til våre kunder, påpeker Schmidt overfor Netthandel.no.

Elkjøp har betalt 130 millioner kroner for Infocare Workshop og de 330 ansatte i Norge, Sverige og Finland.

Del artikkel: