Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp Nordic utvider lageret i Jönköping for 500 millioner kroner

Elkjøp Nordic utvider lageret i Jönköping for 500 millioner kroner
Elkjøps lager i Jönköping
Foto: Consignor
Netthandel

12 000 nye kvadratmeter med høyautomatisert lager gir elektro-giganten boltreplass på totalt 107 000 kvadratmeter.

ANNONSE

Elkjøp Nordic planlegger med lagerutvidelsen å øke antall forsendelser fra dagens to millioner sendinger i året - til fem millioner i året, skriver Consignor i en pressemelding.

Det jobbes  for tiden med å gjøre klart det nye høyautomatiserte lageret, som er en utvidelse av deres eksisterende lager i Jönköping, til å gå «live» i september 2016.

Tidenes største svenske lagerinvestering

Det nye lageret er med en investering på 500 millioner svenske kroner den største lagerinvesteringen noensinne i Sverige, og for Elkjøp Nordic er det en investering for fremtiden.

- Vi ser økt salg i både våre on- og offline-butikker, og kundene vil ha raskere og bedre levering. Det betyr at vi må øke vår lagerbeholdning og redusere leveringstiden til både butikker og privatkunder. Dette gjør vi ved å bygge et større lager og samtidig sentralisere det. På denne måten kan vi kjøpe i bulk, håndtere forsendelser til både butikker og privatkunder i samme varehusprosess, og dermed nå våre markeder raskere samtidig som man reduserer våre logistikkostnader, sier Robert Johansson, IT- og prosjektleder i Elgiganten, Elkjøp Nordics svenske utgave.

Ubemmanet lager

Det som gjør det nye lageret høyautomatisert er at den nye utvidelsen vil være ubemannet; alt vil bli gjort av maskiner.

Plukking skjer automatisk ved hjelp av plukkestasjoner. Disse er forbundet med et transportbånd hvor sorteringen skjer. Forsendelsesprosessen er også automatisk via programvaren Consignor som automatisk skriver ut etiketter og sender EDI til transportørene som bedriften bruker.

Planlegger sykkelbud

Consignor er integrert med Elkjøp Nordics WMS-system Astro fra Consafe. Dette betyr at Elkjøp Nordic ikke trenger å jobbe i ulike systemer når de håndterer forsendelser til butikker og privatkunder.

Elkjøp Nordic bruker rundt 10 forskjellige transportører, inkludert Schenker, Posti og Bring.

De planlegger å utvide med enda flere transportører; blant annet sykkelbud som er gode på «siste mil»-levering.

Noen kjekke fakta på tampen:

  • Elkjøp Nordics lager i Jönköping er på 95 000 kvadratmeter, og blir utvidet med ytterligere 12 000 kvadratmeter med det nye høyautomatiserte lageret.
  • I tillegg til lageret i Jönköping har Elkjøp Nordic også et lager i Brno i Tsjekkia på 24 000 kvadratmeter.
  • Elkjøp Nordic har mer enn 350 butikker i hele Norden, som alle er forsynt med varer fra lageret i Jönköping.
  • Det er 300 ansatte ved Elkjøp Nordics Jönköping-lager, og ytterligere 15 ansatte vil bli rekruttert for å sikre driften av det nye høyautomatiserte lageret.

(Foto: Elkjøp Nordic)

Del artikkel: