Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

En av Danmarks største nettbutikker sikter seg inn på butikkdrift

En av Danmarks største nettbutikker sikter seg inn på butikkdrift
Netthandel

Nett er ikke nok for dansk nettgigant som planlegger åpning av fem fysiske butikker i 2017.

ANNONSE

- Det henger i hop og gir god mening for en nettbutikk å utvide med fysiske butikker, sier Jacob Risgaard til danske Computerworld.

Han er markedssjef og en av gründerne bak danske Coolshop, en nettbutikk som selger alt fra elektronikk til sportsutstyr.

LES OGSÅ: Online-aktør går offline - starter butikk

Mangeårig ønske

Han sier de har jobbet med planer om åpning av fysiske butikker i flere år. Det er ennå ikke offentliggjort når butikkene åpner. Det eneste som er sikkert er at butikkene skal åpnes samtidig.

Den danske nettaktøren har latt seg inspirere av blant annet amerikanske Amazon som også er i full gang med å etablere fysiske butikker. Her går nettsalg hånd i hånd med butikksalg, med det for øye å styrke relasjonene til kundene.

Sukkerspinn og eventyrland

- Det handler om at vi skal ta tilbake og tilby den opplevelsen man fant i gamledager når man gikk inn i en leketøysbutikk. Den følelsen mange husker fra sin barndom, er i stor grad borte i dag. Vi skal ganske enkelt bringe magien tilbake igjen. Det skal lukte sukkerspinn og se ut som et eventyrland, forteller Risgaard.

Det er også meningen at butikkene skal kunne yte kundeservice på en annen måte enn nettbutikken kan gjøre, samt at det gis åpning for bytte av varer eller henting av bestillinger i butikk.

En fysisk introduksjon

Coolshop ser også for seg at det vil være enklere å introdusere nye produkter for kunder i en fysisk butikk enn i nettbutikken.

- Nett er et godt sted for research. Men det er ikke spesielt egnet til å inspirere folk til å kjøpe et produkt, særlig ikke når det er et ukjent produkt. Så jeg tror på et samspill mellom fysiske butikker og nettbutikk, sier Risgaard avslutningsvis.

(Foto: Skjermdump Coolshop.dk)

 

Del artikkel: