Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

En av fem nordmenn handler på nett for å være anonyme

En av fem nordmenn handler på nett for å være anonyme
Marthe Sørflaten, SoMe- og presseansvarlig hos Kondomeriet, forteller at de opplever sterk vekst på nett.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Det merkes godt hos apotekene og de som selger erotikk.

ANNONSE

Med netthandel er det mulig å shoppe langt mer anonymt enn i en vanlig, fysisk butikk. Det nyter apotekene og de som selger sexleketøy godt av.

Ifølge en representativ Klarna-undersøkelse benytter mer enn hver femte nordmann seg av netthandel for å holde seg anonyme. De som er mest opptatt av dette skal være menn under 40 år. 

Bare i fjor økte antall kjøp blant Klarnas fem største nettapotekkunder med hele 15 prosent på nett, samtidig som de fem største nettbutikkene innenfor bransjen erotikk økte med 8 prosent.

- Sterk vekst på nett

Kondomeriet, som er Norges største leverandør av sexleketøy på nett, merker godt at Ola og Kari synes det er enklere å handle enkelte av deres produkter anonymt på nett enn over disk i butikk.

- Vi opplever sterk vekst på nett, og en av grunnene til dette er at vi tilbyr helt anonyme pakker. For mange av våre kunder er sex og sexleketøy fortsatt privat, og de setter stor pris på denne tjenesten. Vi bruker kun anonyme esker i utsendelsene våre, og det kommer ikke frem på selve pakken eller etiketten hvem avsender er. På den måten kan man være helt trygg på at postmannen ikke vet hvor pakken kommer fra, sier SoMe- og presseansvarlig hos Kondomeriet, Marthe Sørflaten, i en pressemelding. 

Kondomer og glidemiddel som bestselgere

Den nasjonale apotekkjeden Boots Apotek bekrefter på sin side at deres bestselgere på nett inkluderer blant annet kondomer, glidemiddel og klamydiatest.

- Nå kan kundene også få reseptvarer levert per post. Også i denne gruppen kan det finnes produkter som det oppleves enklere å få diskret levert fremfor et personlig oppmøte i apoteket, sier Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Norge, i en pressemelding. 

Mindre ubehagelig med retur og betaling

Andre grunner til at mange foretrekker å handle på nett, er at mange føler mindre ubehag ved å returnere varer her samtidig som betalingen oppleves mer diskret.

Det føles gjerne enklere for mange å levere tilbake et klesplagg på nett, fremfor å møte opp i butikken å be om pengene tilbake for eksempel.

Del artikkel: