Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

En av fire dropper gaver til dem som bor langt unna

Til alle butikkdrivere: Gjør dere klare for julegavehandels-bonanza!
Illustrasjon: Kari Bluff/Flickr/CC BY-ND 2.0
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Julestress kan i ytterste konsekvens føre til at familiemedlemmer blir brutalt strøket fra gavelisten om de bor for langt unna.

ANNONSE

Timer brukt i eviglange køer på postkontoret har blitt en svett førjulstradisjon for mange - en tradisjon de aller fleste nok skulle sluppet dersom de hadde muligheten.

En ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av helthjem viser at julestresset i ytterste konsekvens fører til at familiemedlemmer blir brutalt strøket fra gavelisten om de bor for langt unna.

- Rett og slett trist

- Mer enn 25 prosent av de spurte oppgir at de har latt være å kjøpe julegave til familiemedlemmer som bor i Norge, fordi de tror at det blir vanskelig å få gaven frem i tide, og det er jo rett og slett trist. Når en av tre samtidig oppgir at de vanligvis sender pakkene sine med vanlig post, kan vi jo bare forestille oss hvor mange timer som blir brukt i kø i desember, sier Anders Angen, daglig leder i helthjem Netthandel, i en pressemelding.

Ny pilot fra Angen & Co

Angen & Co lanserer i disse dager den nye pakkeleveringstjenesten Meg til Deg.

Pakkene hentes hjemme hos deg, og leveres på mottakers dørmatte eller postkasse innen et par dager. Den nådeløse fristen for innlevering av pakker før jul vil kunne strekkes med flere dager.

Piloten gjelder i dag på sending av pakker fra Oslo eller Akershus til hele landet.

Halvparten kjøper julegaver på nett

Nær halvparten (47 prosent) av de spurte i undersøkelsen sier at de planlegger å kjøpe julegaver på nett i år.

Også her kan helthjem bidra til å dempe julestresset.

På samme måte som tjenesten Meg til Deg leverer pakken på dørmatten på kort tid, kommer også varene man bestiller på nett rett på dørmatten eller i postkassen.

Helthjem har over hundre nettbutikker tilknyttet sitt distribusjonsnettverk.

Hurtig levering er viktig

- Nordmenn gjennomførte nesten 100 millioner kjøp på nett i fjor. Undersøkelser vi har gjort blant våre kunder viser faktisk at det er enda mer å hente. 41 prosent oppgir nemlig at de ville handlet mer på nett dersom leveringen var raskere. Det potensialet vil vi hjelpe til med å realisere, sier Angen.

Nordmenn setter stadig høyere krav til levering.

I undersøkelsen kommer det frem at rask levering (52 prosent ) og levering hjem på døren (17 prosent) står høyt på ønskelisten når vi skal handle på nett.

Agerer som nissens hjelper

Handelsorganisasjonen Virke anslår at vi kommer til å handle for 56,3 milliarder kroner i årets julehandel.

Hver nordmann vil altså svi av i overkant av 10 000 kroner før Sølvguttene synger julen inn.

Da er det en fordel at pakkene kommer trygt frem til mottakeren i tide.

- Vi har som mål å gjøre en innsats som nissens hjelper og sørge for at pakkene kommer helt hjem til jul, sier Angen avslutningsvis.

Del artikkel: