Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

En av tidenes største nettsatsinger i Norden legges ned - 200 millioner kroner har gått tapt

En av tidenes største nettsatsinger i Norden legges ned - 200 millioner kroner har gått tapt
Foto: A-Z.com/pressebilde
Ole Martin N. Evensmo

Kampen er over. Petter Varner og Zlatan Ibrahimovic må innse at deres storsatsing A-Z aldri ble den suksessen de hadde håpet på.

ANNONSE

Sjelden eller aldri har noe nordisk selskap satset så hardt på en nettlansering som det norske Petter Varner og svenske Zlatan Ibrahimovic gjorde da de midt under fotball-EM i Frankrike lanserte klesmerket og nettbutikken A-Z.com.

Til tross for enorme investeringer i merkevarebygging, markedsføring i sosiale medier, TV-reklame, produktutvikling og mye hardt arbeid, uteble suksessen.

I 2017 gikk selskapet Varner Ibrahimovic AB 164 millioner svenske kroner i minus. Totalt sett tapte selskapet over 210 millioner kroner på to år.

For å bedre situasjonen begynte selskapet etter hvert å selge AZ også i Varner-konsernet via blant annet Dressmann, samt via den svenske sportskjeden Stadium. Det var åpenbart ikke nok. I fjor omsatte selskapet for kun 92,5 millioner svenske kroner.

Nå har partene altså bestemt seg for å gi opp hele satsingen.

– Petter Varner og Zlatan Ibrahimovic er enige om å avslutte samarbeidet om A-Z. Tross en solid vekst i 2017, ble den europeiske satsingen på sportsklær for dyr, skriver Varner-Gruppen i en pressemelding, gjengitt av den svenske avisen Dagens Industri.

Se TV-reklamen fra lanseringen i 2016:

 

 

Del artikkel: