Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

En leveringsmetode utenom det vanlige ble presentert igår

En leveringsmetode utenom det vanlige ble presentert igår
Robothunder er Continentals nye løsning på netthandelsleveranser.
Julius Gunnilstam

Minibuss og robothunder kan bli effektivt transportteam.

ANNONSE

Det testes ut en haug med nye metoder for å gjøre levering i netthandelen enklere. Man ser stadig noe nytt innen automatisering og roboter, men løsningen som ble presentert i går er noe helt nytt. 

Under gårsdagens elektromesse CES i Las Vegas, ble det presentert en løsning som følger tidligere forsøk, men med en litt mer postapokalyptisk følelse. Det var nemlig robothunder som skulle "springe" rundt og levere pakker. 

Selskapet Continental, som kanskje er mest kjent for sine dekk, er de som står bak innovasjonen. Selskapet har tidligere eksperimentert med selvkjørende kjøretøy, og ekspanderer nå også til pakkeleveranser. Deres selvkjørende minibuss, Continental Urban Mobility Experience, er nå fylt opp med både pakker og robothunder. 

Minibuss og robothunder blir effektivt transportteam

Tanken bak prosjektet er at minibussen skal kjøre rundt til ulike destinasjoner, mens en liten armé av robothunder skal begi seg ut på gaten og bære pakkene de siste meterne til mottagerens dør. 

- Vår visjon om robotleveranser, bruker en førerløs bil for å levere leveranseroboter, hvilket skaper et effektivt transportteam, sier Ralph Lauxmann, sjef for Systems & Technology på Continental, og fortsetter:

- Begge er elektrisk drevne, begge er selvstendige og begge kan i prinsipp basere seg på samme teknologi. Disse synergiene skaper spennende potensial for helhetlige leveransekonsepter. Ut i fra denne teknologien liggende til grunn er det mulig å forvente seg at en hel verdikjede utvikles på dette området. 

Avisen Commercial Carrier Journal fanget en video av robothundenes presentasjon fra gårsdagens elektromesse.

Del artikkel: