Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Endelig Java-fri netthandel

Ole Martin N. Evensmo

Nordea melder nå at deres kortbrukere ikke lenger trenger Java for å betale på nett. Øvrige banker forventes snart å følge etter.

ANNONSE

- I dag har vi lansert sikker netthandel i Java-fri utgave. Dette er gode nyheter for både kunder og nettbutikkene, i og med at du nå ikke lenger trenger Java for å godkjenne betalingen, sier konserndirektør i Nordea Tor Boge i en pressemelding.

Mange nettbutikker bruker i dag 3D Secure for sikker identifikasjon ved betaling med kort. Denne løsningen krever bruk av BankID for å godkjenne beløp. Med innføringen av BankID  2.0 uten Java også for netthandel, blir dette tillegget borte.

I begynnelsen av oktober i år lanserte Nordea, som den første norske banken, Java-fri innlogging til nettbanken med Bank ID.

For kundene blir  innloggingsprosessen omtrent lik, bortsett fra at de slipper problemer med Java. Kundene må fortsatt oppgi fødselsnummer, passord og engangskode fra kodebrikken eller BankID på mobil. I dag bruker 500 000 nordmenn BankID på mobil og målet er å doble dette tallet innen utgangen av 2015.

Del artikkel: