Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Enkelte nettbutikker mangler informasjon til julehandelen

Enkelte nettbutikker mangler informasjon til julehandelen
Komplett viser tydelig på sin landingsside at fristen for å bestille julegaver er 19.desember.
Foto: Istock/Skjermdump: Komplett
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Når er siste dato for å bestille julegaver, og hvor godt synes denne informasjonen i nettbutikkene?

ANNONSE

Julegavene har en tendens til å komme brått på i en ellers travel førjulstid, og mange kommer kanskje på noe de skulle hatt i siste liten. Da kan det jo være praktisk å vite når siste bestillingsdag i nettbutikkene er. 

Enkelte nettbutikker er klare og tydelig på når siste dag for bestilling før jul er, noe som tidlig fremkommer på deres startsider samt produktsider. Noen har gjemt informasjonen godt, og andre har latt det gå seg hus forbi. Vi har i denne forbindelse tatt en titt på et knippe nettbutikker, for å se hvordan de har løst juleinfoen sin i år. 

Disse gjør det bra

Elkjop.no opererer med 16.desember, samme dato som Postens frist for forsendelse av julepost. Dette står det tydelig informert om på toppen av Elkjøps startside. Banneret hvor informasjonen står, opplyser også om at fristen for de med postnummer 9000-9999, er 14.desember, samtidig som det er synlig på deres produktsider. Elkjøp har banner på toppen med juleinfo, som følger kunden fra han klikker seg inn på nettbutikken til produktsidene. Foto: Skjermdump: Elkjøp

En annen nettbutikk som har satt 16.desember er Bergans.no. Her er det en tydelig boks på landingssiden, som er omtrent umulig å ikke se. I likhet med Elkjøp følger banneret med infoen frem til produktsidene, slik at det er lett for kundene å få øye på under hele handleprossessen.  

Fristen for bestilling av julegaver hos Jollyroom er 17.desember for Oslo-området, samt 14.desember for resten av Norge, mens Zalando har satt 15.desember kl 12.00. I tråd med de overnevnte aktørene kommer det også her tydelig frem hva fristene til nettbutikkene er i bannere på toppen av startsiden. Her er også informasjonen å se fra start til betaling. På denne måten råder det ingen tvil for kunden hva som er siste frist for julehandelen. Way to go! 

Noe uklart 

Om man går inn på Komplett.no får man umiddelbart opplyst at siste frist for bestilling før jul er 19.desember. Informasjonen følger dessverre ikke med inn på nettbutikkens produktsider. Om man dog trykker seg inn på teksten "Bestill julegavene innen 19.des for levering før jul" på deres startside, kommer det frem en fin oversikt over frister for de forskjellige postnumrene.

Minuset hos Komplett er at det er oppført frister som går ut flere dager før datoen som fremkommer på startsiden. For postnummer mellom 8000-9999 står både 14.,17 og 18. oppført som bestillingsfrister, avhengig av hvor i dette området du bor. 

Disse har gjemt seg

Hm.no har ingen juleinformasjon på startsiden, så man må selv lete seg frem via kundeservice. Her står det en oversikt over bestillingsfrister, hvor av siste frist i Oslo-området er 19.desember. Det er heller ingen informasjon om dette på produktsidene. 

Samme gjelder for Boozt.com. Ingenting på startsiden, man må selv lete seg frem. For Oslo-området opereres det her så sent som med 20. og 21.desember, mens resten av Norge må forholde seg til 19,18 og 17.desember avhengig av sted. 

Her er det manglende info

Så, er det den gruppen av nettbutikker, som vi i eHandel.com ikke har sett noe informasjon hos, hva gjelder bestillingsfrister i forkant av julaften; Nelly, Blivakker, Fjellsport, Dressmann, Stormberg, XXL. 

Når det er sagt, viser Nelly, Blivakker og Stormberg tydelig på sine startsider hva deres standardleveranser operer med til vanlig, men hos Fjellsport, Dressmann og XXL kommer heller ikke dette tydelig frem, da man må søke seg frem selv. 

16.-19. desember 

Oppsummert ser det ut som at 16-19.desember er de mest vanlige datoene blant nettbutikkene når det gjelder frister for bestilling av julegaver i år. 

Det er viktig å understreke at denne artikkelen ikke oppsummerer alle nettbutikker, men kun et utplukket antall som vi har valgt å se på denne gangen. 

Del artikkel: