Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Enklere Liv er konkurs

Legger ned alle butikkene i Sverige - nettbutikken består
Foto: Enklere Liv
Ole Martin N. Evensmo

Kjeden Enklere Liv er konkurs, men inntil videre vil driften gå som normalt.

ANNONSE

Morselskapet Enklere Liv Holding og datterselskapet Enklere Liv er konkurs. Det samme er grossistselskapet Mercante.

I fjor hadde Enklere Liv Holding et driftsresultat på minus 3,3 millioner kroner og et resultatet før skatt på minus 100,9 millioner kroner. Til tross for en omfattende omstillingsprosess, ble det for vanskelig. Rekordvarmen i sommer får mye av skylden.

– Vi kom oss greit gjennom våren i år, men så opplevde vi en omsetningssvikt i juni og juli. Vi liker ikke å skylde på været, men store deler av handelen har hatt en svak sommer. Vi kom i brudd med lånevilkårene. Vi forsøkte å forhandle oss ut med banken, fordi vi har tro på fremtiden. Forsøket kom ikke i mål, og til slutt hadde vi ikke annet valg enn å begjære oppbud, sier styreleder Tore Thorstensen til DN.

Enklere Liv-konkursen er en av mange konkurser i 2018. Tidligere i år gikk blant annet Tilbords-kjeden konkurs. Thorstensen var styreleder også i Tirag som eide Tilbords. For dårlig kanalsamspill trekkes frem som en fellesnevner.

– Ett av fellestrekkene har vært at kjedene ikke har vært flinke nok i omstillingen, men det er også store forskjeller ved at Enklere Liv hadde unike produkter, mens Tilbords hadde kjente merkevarer.

Nils Holger Koefoed er oppnevnt som bostyrer. Til E24 sier Koefoed at de ansatte inntil videre gå på jobb og driften vil gå som normalt i samtlige butikker. 

– Nå jobber vi med å få oversikt over hele konsernet, antall butikker og lignende. Eventuelt også prøve å finne interessenter som kan være interessert i å overta driften, sier Koefoed til E24. 

Enklere Liv eies av Canica (18 prosent), Annual Classic (17 prosent), North  Energy Capital (10 prosent), AB Investment (10 prosent) og Isfjorden Capital (8 prosent).

Del artikkel: