Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Eplehuset satser på service i en bransje med lave marginer

Eplehuset satser på service i en bransje med lave marginer
Bjørn Skomakerstuen / eHandel.com
Magnus Hjelle

Har åpnet servicesentere i Oslo, Bergen og Trondheim. For andre gang i Eplehusets 16-årige historie klarte selskapet i fjor en omsetning på over en milliard. Sist gang var i 2015.

ANNONSE

Oslo har fått en ny Eplehuset-filial. Men her skal det ikke selges Apple-produkter, sier kjededirektør Espen Berger i Eplehuset til DN. Det er mye tradisjonell service kundene vil ha, sier han. 

– Servicesentrene handler om alt som skjer etter at man har kjøpt et Apple-produktet, enten det gjelder reparasjon, support eller kurs. Uansett hvor kundene har kjøpt produktene, beholder de garantien, sier Berger.

I tillegg har butikkjeden begynt å tilby kurs rettet eksempelvis mot personer som er vant med et annet operativsystem enn det Apple bruker. 

Kundene handler flest varer over disk

I fjor ble driftsresultatmarginen på 0,7 prosent mot 0,2 prosent i 2016. Berger sier han er fornøyd med marginene, gitt at de i fjor investerte i fremtidige inntekter med servicesentre, nettbutikker og utdanning.

De fleste varene fra Eplehuset handles i dag over disk. Selskapet klarte i fjor en omsetning på over en milliard. Sist dette skjedde var i 2015. 

- Angående nettsalg leverer vi cirka 200 millioner fra vårt sentrallager i Trondheim. Dette er en blanding av internettsalg, noe utdannings- og bedriftssalg samt hjemlevering av enkelte artikler kjøpt og betalt i våre butikker, sier Berger.

Iphone X går best i volum

Ifølge Berger er Iphone X er det produktet som går best i volum, med en vekst i salget av nettbrett og Apple Watch. Snart kommer Eplehuset med et spesialtilbud for kunder som ønsker ferske Apple-produkter.

- Vi vil snart tilby kunder å få de nyeste Apple-produktene til en fast månedspris og mulighet til å bytte i nye produkter etter endt avtale.

Del artikkel: