Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Er Singles Day nye Black Friday?

Er Singles Day nye Black Friday?
Stadig flere aktører kjører tilbud under Singles Day, som går av stabelen 11.11 hvert år.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Singles Day vokser i Norge og flere nettbutikker har nå begynt å feire dagen hele helgen.

ANNONSE

Singles Day har blitt en stor handledag også i Norge, og mange nettbutikker kjører salg under dagen som alltid arrangeres den 11.11. En ny trend i år er dog at flere nettbutikker har valgt å feire de singles dag hele helgen. Fenomenet er ikke helt ulikt fra Black Friday, som de siste årene har utviklet seg til å pågå over en hel uke. 

I fjor viste en undersøkelse fra Klarna at salget under Singles Day i 2018 hadde økt med 68 prosent sammenlignet med 2017. Nå gjenstår det å se hva utfallet blir i 2019, hvor dagen er på en mandag.

LES OGSÅ: Tøff elektronikkbransje - NetOnNet vokser og satser i Norge

Nærmer seg 300 milliarder

En av de som smygstartet salget allerede på fredag var CDON, som lanserte tilbud i enkelte kategorier før helgen. Fra søndagen av braket det løs med salg på hele sortimentet.  

- Singles Day har allerede blitt en av våre beste dager i året og i fjor var det første gangen vi kunne tilby våre kunder 11 prosent rabatt på hele sortimentet. Vi er stolte over å ha bidratt til å forme Singles Day til hva det er i Norden i dag og at vi nå kan tilby forbrukere flere dager enn Black Friday til å gjøre smarte julegavekupp, sier Henrik Jarl, markedssjef i CDON, i en pressemelding.

Ehandel har nå tatt kontakt med flere nordiske netthandlere, for å høre hvordan de stiller seg til verdens største netthandelsdag, som Singles Day faktisk har blitt etter at Alibaba ble med på salgsdagen. Skal man tro amerikanske medier rett nærmer den kinesiske nettgiganten seg 300 milliarder kroner under Singles Day 2019.  

- Har utvidet til Singles Weekend

Blivakker og Cocopanda har i likhet med CDON gått for en Singles Weekend-kampanje i år, som begynte fredag 8.november og varer ut dagen i dag 11.november. Her har det blitt kjørt livesendinger, konkurranser og presentasjoner av nye kupp hver dag.

- Foreløpig synes vi det går veldig bra. Vi har utvidet til Singels Weekend så vi har allerede hatt masse salg i helgen, men Singles Day har også startet veldig bra. Spesielt for flere Cocopanda butikker er det MAGISK stemning, sier Einar Øgrey Brandsdal, daglig leder i Brandsdal Group, eier av Blivakker og Cocopanda, til Ehandel. 

Det er også tredje året på rad at Outnorth er med på Singles Day, selv om det er et salgsarrangement som gjerne forbindes med høyt forbruk og ikke så mye bærekraft. 

- Der kundene er og vil handle gode og bærekraftige outdoor-produkter, vil vi være med. Vi tilbyr klær og utstyr, som skal muliggjøre at man kan oppleve natur og villmark for å føle seg bedre både fysisk og mentalt, sier Ola Fors, netthandelssjef i Outnorth til Ehandel.se.

Outnorth synes imidlertid ikke at det bare skal være de billige plaggene av lavere kvalitet, som får synes i kampanjene.

- Da tilbyr vi heller alternativer med høy kvalitet til bra priser, i stedet for å avstå, forklarer Fors. 

Slo rekorden før klokken 12

Selv om Elgiganten i Sverige valgte å starte Singles Day noen dager i forveien, gikk ikke norske Elkjøp i gang før ved midnatt til mandag. 

- Vi er i gang med Singles Day hos oss og det er så langt moro og god stemning i butikkene etter rapportene vi har mottatt fra kolleger ute i varehusene. Vi har en jevn flyt med kunder, noe vi tror vil fortsette utover dagen og ettermiddagen, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp, til Ehandel. 

Så langt under Singles Day kan elektronikkjeden meddele å ha doblet antall ordre på nett, og å ha solgt flere TV-er ved 12-tiden i dag enn under hele Singles Day i fjor. 

- På nett har vi vært i gang siden midnatt og vi er foreløpig fornøyde med resultatene. Vi har nå åpnet opp for klikk & hent i butikk, slik at kundene våre kan hente produkter i sitt nærmeste varehus om de er utsolgt på nett. Før klokken var 12:00 i dag solgte vi flere TV-er på elkjop.no, enn vi gjorde hele dagen i fjor. Så dette ser vi er en veldig populær kategori i år! Vi har også doblet antall ordre på nett, sammenlignet med fjoråret.

I forkant av Singles Day forsøkte Ehandel også å kontakte Komplett i forbindelse med Singles Day, men uten hell. Det er likevel tydelig på deres nettsider at de er med på salgsdagen og kjører store tilbud.

- Ingen spesiell aktivitet

Selv om Singles Day blir større er det likevel noen som velger å takke nei til nok en salgsfest i november. Et eksempel er IKEA, som tidligere også har boikottet Black Friday til fordel for "Den store strammedagen".

- IKEA kommer ikke til å ha noen spesiell aktivitet for Singles Day, sa Felix Østman fra IKEA Sverige sin presseavdeling, før helgen. 

LES OGSÅ: Nettbutikk utfordrer bransjen til å ta avstand fra Black Friday

Heller ikke skjønnhetsbutikken Skincity har ønsket å fronte Singles Day med noen spesiell kampanje. 

- Vi ser i stedet frem til å kunne tilby noe ekstra for våre kunder før og under Black Friday, sier Charlotte Larsson, PR Manager hos Skincity.  

Del artikkel: