Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter år med fallene brevvolum og omsetning - nå snur det for PostNord

Etter år med fallene brevvolum og omsetning - nå snur det for PostNord
Fungerende konsernsjef og Sverige-sjef i PostNord, Annemarie Gardshol.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Økte både omsetning og resultat i første kvartal.

ANNONSE

Etter år med fallende brevvolum og omsetning, ser det nå ut til å snu for PostNord. I logistikkselskapets siste kvartalsrapport kommer det frem at både omsetning og resultat har økt betydelig.

Selskapet opplyser at omsetningen i årets første kvartal skal ha gått fra 9,1 til nærmere 9,5 milliarder kroner sammenlignet med i fjor. Resultatet har på sin side tatt seg opp fra minus 74 til pluss 162 millioner kroner. 

- Mens det er en utfordrende tid med fortsatt digitalisering av brevmarkedet, er det gledelig å kunne etablere en sterk bedring i lønnsomheten. Etter flere år med redusert salg vokser vi igjen. Dette gjør vi hovedsakelig gjennom sterk vekst innen logistikk for netthandel, men også en noe dårligere volumnedgang på brev sammenlignet med tidligere kvartaler. Vi ser også at kunder kommer tilbake fra konkurrenter på brevsiden i Sverige, noe som selvfølgelig er gledelig, sier konsernsjef Annemarie Gardshol, i en pressemelding. 

Pakkeskap kan komme til Norge

Før påske ble det gjort kjent at PostNords Sverige-sjef Annemarie Gardshol går inn som fungerende konsernsjef, etter at styret og tidligere konsernsjef Håkan Ericsson ble enige om at tiden var inne for nytt lederskap.

Les også: PostNord fornyer ledelsen - konsernsjef og CFO går av

Fornyelse av ledelsen er i likhet med mange av de introduserte netthandelsrelaterte løsningene i første kvartal, et ledd i selskapets omstillingsarbeid. 

- I mars startet vi en test i Danmark med 200 digitale pakkebokser, kalt "nærboks", sammen med firmaet SwipBox. Boksene, som vanligvis ligger innen gangavstand fra hjemmet, i kombinasjon med PostNord-appen, gir en helt ny infrastruktur for enkel, miljøvennlig og komfortabel levering. Hvis testen lykkes bra, er utrulling av pakkebokser planlagt over hele landet og på litt lengre sikt i de andre nordiske landene.

Les også: PostNord tester ny leveringsløsning - ruller ut 200 digitale pakkeskap

Sporing og levering samme dag

Andre lanseringer som er blitt gjennomført og testet er sporbarhet av "MyPack Home Small" i Sverige, samt levering samme dag i samarbeid med butikkjeden Lager 157. 

- En annen forenkling som vi har innført, er sporbarhet av MyPack Home Small i Sverige. Nå mottar du en leveringsmelding via SMS eller appen så snart MyPack Home Small er plassert i postkassen. Et annet eksempel er levering på samme dag, som vi i Sverige lanserte i en test med butikkkjeden Lager 157 gjennom tjenesten SameDay. Vi planlegger at tjenesten blir permanent og utvidet til flere selskaper i 2019, sier Gardshol.

For å møte forventingene videre skal selskapet investere i pakketerminaler, nye distribusjonsbiler og mer enn 700 flere agenter. Dette gjelder hovedsakelig virksomheten i Danmark og Sverige.

Del artikkel: