Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter ett års forsinkelse åpner Amazon sin første kasseløse matbutikk for vanlige folk

Etter ett års forsinkelse åpner Amazon sin første kasseløse matbutikk for vanlige folk
Mandag åpnet den første Amazon go-butikken for offentligheten. Butikken på knapt 170 kvadratmeter i sentrum av Amazons hjemby Seattle, skulle egentlig vært i drift for et år siden. Men tekniske utfordringer har hittil kun gjort det mulig for Amazon-ansatte å handle i den kasseløse matbutikken.
Bjørn Skomakerstuen

Nå kan all verdens Amazon- og tech-fantaster sette seg på flyet til Seattle og teste ut nettkjempens butikk som gir en pekepinn på fremtidens forretninger.

ANNONSE

Tekniske finjusteringer og optimalisering av konseptet har gjort sitt til at det mye Amazon-konseptet har latt vente på seg.

Ett år på overtid slås endelig butikkdørene opp for deg, meg og den øvrige offentligheten.

Det siste året har butikken bare vært åpen for Amazon-ansatte.

Tech-basert butikk

Butikken som ta utgangspunkt i din mobiltelefon og deg som Amazon-medlem, benytetr seg av maskinlæring, kamerateknologi og sensorer som får med seg hva kundene putter i lommer, vesker og ryggsekker. Betalingen skjer automatisk i det du som kunde forlater den knapt 170 kvadratmeter store butikken  midt i Seattle sentrum.

Dermed slipper kundene å stå i kø for å gjøre opp for seg. Konseptet lever opp til navnet sitt ved at det bare er å gå inn, plukke med seg det man vil ha - og gå.

Kan få avgjørende betydning

Butikken som mandag denne uken åpnet i Seattle er foreløpig den eneste i sitt slag.

Dette butikk-konseptet kan være av avgjørende betydning for Amazons satsing på fysisk butikkdrift.

I fjor ble det klart at den amerikanske nettgiganten sikret seg nesten 500 butikker etetr oppkjøpet av den økologiske matvarekjeden Whole Foods.

Del artikkel: